Kotivinkki

Mandariinineliöt – makean ja kirpeän yhdistelmä koukuttaa heti ensipuraisusta

55 min
KA
1
0

Mandariinineliöt ovat inspiroituneet amerikkalaisten ikisuosikista, Lemon Bars -leivonnaisista. Mandariinin ja sitruunan mehulla mehevöitetyt pikkuleivokset saavat kauniin koristeen hedelmäviipaleesta.
Tulosta
Teksti Raisa Laine
Kuvat Hannes Paananen

Ainekset (30 palaa)

Pohja

  • 225 gpehmeää voita
  • 1 ¼ dl sokeria
  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • ripaussuolaa

Täyte

  • 3kananmunaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl mandariinin mehua (4–5 mandariinia)
  • ½ dl sitruunan mehua

Lisäksi

  • voita ja vehnäjauhoja vuokaan
  • tomusokeria
  • mandariiniviipaleita

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN40 min

Mandariinineliöt leivotaan näin:

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota noin 30 x 25 -senttinen vuoka.
  2. Nypi voi, sokeri ja jauhot kulhossa taikinaksi. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa uunissa 15 minuuttia.
  3. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vehnäjauhot joukkoon. Purista sitrusten mehut ja lisää täytteeseen. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja paista 20–25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Jäähdytä kylmäksi.
  4. Siivilöi vuoan pinnalle ohut kerros tomusokeria, leikkaa neliöiksi ja koristele neliöt mandariinin viipaleilla.

MITÄ PIDIT?
1