Mandariinineliöt – makean ja kirpeän yhdistelmä koukuttaa heti ensipuraisusta
55 min
KA

Mandariinineliöt – makean ja kirpeän yhdistelmä koukuttaa heti ensipuraisusta
Mandariinineliöt ovat inspiroituneet amerikkalaisten ikisuosikista, Lemon Bars -leivonnaisista. Mandariinin ja sitruunan mehulla mehevöitetyt pikkuleivokset saavat kauniin koristeen hedelmäviipaleesta.
Ainekset (30 palaa)
Pohja
- 225 gpehmeää voita
- 1 ¼ dl sokeria
- 4 ½ dl vehnäjauhoja
- ripaussuolaa
Täyte
- 3kananmunaa
- 1 ½ dl sokeria
- ½ dl vehnäjauhoja
- 1 ½ dl mandariinin mehua (4–5 mandariinia)
- ½ dl sitruunan mehua
Lisäksi
- voita ja vehnäjauhoja vuokaan
- tomusokeria
- mandariiniviipaleita
Tee näin
55 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN40 min
Mandariinineliöt leivotaan näin:
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota noin 30 x 25 -senttinen vuoka.
- Nypi voi, sokeri ja jauhot kulhossa taikinaksi. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa uunissa 15 minuuttia.
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vehnäjauhot joukkoon. Purista sitrusten mehut ja lisää täytteeseen. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja paista 20–25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Jäähdytä kylmäksi.
- Siivilöi vuoan pinnalle ohut kerros tomusokeria, leikkaa neliöiksi ja koristele neliöt mandariinin viipaleilla.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
1