Mandariinineliöt – makean ja kirpeän yhdistelmä koukuttaa heti ensipuraisusta
kasvis
55 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 40 min
Mandariinineliöt ovat inspiroituneet amerikkalaisten ikisuosikista, Lemon Bars -leivonnaisista. Mandariinin ja sitruunan mehulla mehevöitetyt pikkuleivokset saavat kauniin koristeen hedelmäviipaleesta.

Reseptin ainekset 30 palaa
Pohja
225 gpehmeää voita
1 ¼ dl sokeria
4 ½ dl vehnäjauhoja
ripaussuolaa
Täyte
3kananmunaa
1 ½ dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl mandariinin mehua (4–5 mandariinia)
½ dl sitruunan mehua
Lisäksi
voita ja vehnäjauhoja vuokaan
tomusokeria
mandariiniviipaleita
Mandariinineliöt – ohje:
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota noin 30 x 25 -senttinen vuoka.
- Nypi voi, sokeri ja jauhot kulhossa taikinaksi. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa uunissa 15 minuuttia.
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vehnäjauhot joukkoon. Purista sitrusten mehut ja lisää täytteeseen. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja paista 20–25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Jäähdytä kylmäksi.
- Siivilöi vuoan pinnalle ohut kerros tomusokeria, leikkaa neliöiksi ja koristele neliöt mandariinin viipaleilla.