4,1(11)
Mandariinineliöt – makean ja kirpeän yhdistelmä koukuttaa heti ensipuraisusta
kasvis
55 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 40 min
Mandariinineliöt ovat inspiroituneet amerikkalaisten ikisuosikista, Lemon Bars -leivonnaisista. Mandariinin ja sitruunan mehulla mehevöitetyt pikkuleivokset saavat kauniin koristeen hedelmäviipaleesta.
Julkaistu 11.2.2019
Kotivinkki
Reseptin ainekset 30 palaa
Pohja
225 gpehmeää voita
1 ¼ dl sokeria
4 ½ dl vehnäjauhoja
ripaussuolaa
Täyte
3kananmunaa
1 ½ dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl mandariinin mehua (4–5 mandariinia)
½ dl sitruunan mehua
Lisäksi
voita ja vehnäjauhoja vuokaan
tomusokeria
mandariiniviipaleita

Mandariinineliöt – ohje:

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota noin 30 x 25 -senttinen vuoka.
  2. Nypi voi, sokeri ja jauhot kulhossa taikinaksi. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa uunissa 15 minuuttia.
  3. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vehnäjauhot joukkoon. Purista sitrusten mehut ja lisää täytteeseen. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja paista 20–25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Jäähdytä kylmäksi.
  4. Siivilöi vuoan pinnalle ohut kerros tomusokeria, leikkaa neliöiksi ja koristele neliöt mandariinin viipaleilla.

Kommentoi »