Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
klassikko uudelle tasolle

3 × uuniperuna – täydellinen uuniperuna, tuhdisti tuplapaistettu ja meheväksi murskattu

Uuniperuna on arjen pelastus ja juhlapöydän yllättäjä. Kokeile klassista versiota, tuplapaistettua juustokuorrutuksella tai rapeaksi murskattua ja täytteillä hunnutettua lyttyperunaherkkua!

14.3.2025

1. Supersuosittu perinteinen uuniperuna valmistetaan rauhassa

Perinteinen uuniperuna ei kaipaa onnistuakseen foliota eikä muita kikkailuja. Täydellinen uuniperuna syntyy, kun paahdat rauhassa. Näin syntyy ihanan rapea kuori ja pehmeän lusikoitava sisus.

Uuniperunat lautasella.
Vinkki! Valitse jauhoinen perunalajike, kuten Rosamunda. Perunalaarilla kannattaa valita mahdollisimman suuret sekä keskenään tasakokoiset perunat. Näin paahtamisen lopputulos on mahdollisimman hyvä.

2. Kokeile paahtaa kahdesti, rakastut varmasti!

Tuplapaahdettujen uuniperunoiden salaisuus on kahdessa paistossa: ensin ne paistetaan kokonaisina, sitten täytettyinä ja juustolla kuorrutettuina. Perunat saavat meksikolaista vivahdetta paputäytteestä ja lisukkeista.

Uuniperunat mustalla lautasella, päällä papu-juustotäyte.
Tuplapaahdetut uuniperunat täytetään paahtamisen jälkeen – ja laitetaan sitten vielä vartiksi uuniin täytteen kera.

3. Lyttää paahdettu pottu, lopputulos on rapea ja mehevä

Hunnuta murskatut uuniperunat pekoni-juustoseoksella ja anna niille sitruunakylpy. Täytteeksi sopii myös kinkku, tonnikala ja paistettu sipuli.

Lytätyt täytetyt perunat pellillä.
Lytättyjen uuniperunoiden pekoni-juustotäytteen viimeistelee sitruunamehu.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt