


Tuplasti parempi
Uuniperuna kannattaa paahtaa kahdesti – näin saat lisää makua klassikkoruokaan!
1 h 45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 15 min
Tuplapaahdettujen uuniperunoiden salaisuus on kahdessa paistossa: ensin ne paistetaan kokonaisina, sitten täytettyinä ja juustolla kuorrutettuina. Perunat saavat meksikolaista vivahdetta paputäytteestä ja lisukkeista.
Reseptin ainekset
4 annosta
4–8
rosamunda-perunaa
3 dl
cheddarjuustoraastetta
1 prk (200 g)
ranskankermaa
2
kevätsipulia hienonnettuna
½ rku
persiljaa hienonnettuna
¼ tlk (à 400 g)
mustapapuja
¼ tlk (à 400 g)
maissia
½ tl
suolaa
Lisäksi
¼ tlk (à 400 g)
mustapapuja
¼ tlk (à 400 g)
maissia
1
limen mehu
2 rkl
öljyä
¼ tl
suolaa
1 rku
korianteria
2 dl
guacamolea
1 prk (2 dl)
ranskankermaa
Tuplapaistetut uuniperunat – ohje:
- Pese perunat, pyyhkäise pinta kuivaksi talouspaperilla ja pistele kuoreen muutamia reikiä haarukalla. Laita perunat leivinpaperin päälle pellille tai uunivuokaan Paista 200-asteisessa uunissa noin tunti, kunnes perunat ovat kypsiä.
- Sekoita 2 dl juustoraastetta, ranskankerma, kevätsipulit, persilja, pavut, maissit ja suola keskenään.
- Ota perunat uunista ja jäähdytä hetki. Leikkaa perunoista ”hattu” irti ja koverra sisus pois siten, että kuori jää ehjäksi. Sekoita perunoiden sisus täytteeseen. Lusikoi täyte takaisin perunoiden sisään tiiviisti painellen. Ripottele päälle loput juustoraasteesta.
- Laita perunat takaisin uuniin ja paista vielä 15 minuuttia.
- Sekoita pavut, maissit, limenmehu, öljy ja suola keskenään.
- Tarjoa perunat papuseoksen, guacamolen ja ranskankerman kanssa. Viimeistele korianterilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat