


Täydellinen uuniperuna on päältä rapea ja sisältä samettisen pehmeä – näin se tehdään!
Uuniperuna ei kaipaa onnistuakseen foliota eikä muita kikkailuja. Paahda rauhassa täydellisen rapea kuori ja pehmeän lusikoitava sisus.
Uuniperuna on helppo valmistaa, mutta muutamassa kohdassa on syytä olla tarkkana. Ihan ensimmäiseksi peruna pitää valita oikein. Valitse jauhoinen perunalajike, kuten Rosamunda. Perunalaarilla kannattaa valita mahdollisimman suuret sekä keskenään tasakokoiset perunat. Näin paahtamisen lopputulos on mahdollisimman hyvä.
Ennen uuniin laittoa pese perunat hyvin ja kuivaa ne huolellisesti. Tee haarukalla perunan pintaan reikiä. Kun perunassa on reikiä, se ei halkea, ja kosteus pääsee ulos. Valuta pintaan öljyä ja hiero suolaa. Pinnalta rapea uuniperuna ei kaipaa foliokäärettä, vaan kuori saa reagoida uunin lämpöön.
Äläkä hötkyile paiston kanssa! Paahda uuniperuna rauhassa, jotta saat sekä rapean kuoren että ihanan pehmeän sisuksen.
Uuniperuna – ohje:
- Pese perunat hyvin juuresharjalla. Kuivaa perunoiden pinta huolella. Tee perunoihin haarukalla reikiä.
- Laita perunat uunivuokaan ja kaada päälle öljy ja suola. Hiero suola ja öljy kauttaaltaan perunoiden pintaan.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 60 minuuttia. Kokeile perunan kypsyyttä haarukalla, kun haarukkaa uppoaa perunan sisään vaivatta, se on kypsä.
- Halkaise perunat ja purista sivuilta, jolloin viiltokohta aukeaa. Avaa perunat kunnolla ja pehmennä sisusta hieman haarukalla. Lisää perunan päälle nokare voita ja mausta suolalla, mustapippurilla ja hienonnetulla ruohosipulilla.
- Täytä uuniperunat mieleisilläsi täytteillä.