Se paras skagenröra – näin valmistat legendaarisen katkaraputahnan
1 h 0 min
Paras skagenröra syntyy käsinkuorituista katkaravuista. Vaivannäkö kannattaa, sillä näin rakenne pysyy mehukkaan napakkana ja maku merellisen raikkaana. Tarinan mukaan ruotsalainen kokki Tore Wretman kehitteli katkaraputahnalla täytetyn toast skagenin purjehdusreissullaan Tanskan Skagenissa.
Reseptin ainekset
4 annosta
Skagenröra
1 kg
kuorellisia keitettyjä katkarapuja (kuorittuna noin 300 g (MSC, pakaste))
1 dl
majoneesia
1 dl
ranskankermaa
1 rkl
sitruunanmehua
½ tl
sokeria
¼ tl
suolaa
½
punasipuli
2 rkl
piparjuurta raastettuna
½ dl
tilliä hienonnettuna
½ tl
mustapippuria rouhittuna
Skagenröra – ohje:
- Kuori katkaravut ja valuta tarvittaessa. Jos käytät pakastekatkarapuja, sulata katkaravut yön yli jääkaapissa
- Sekoita majoneesi, ranskankerma ja sitruunanmehu kulhossa. Mausta sokerilla ja suolalla.
- Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja raasta piparjuuri. Sekoita sipuli, piparjuuri ja tilli majoneesiseokseen.
- Lisää katkaravut seokseen. Mausta pippurilla. Tarkista skagenröran maku. Lisää tarvittaessa suolaa.
Vinkki!
Tarjoa skagenröra saaristolais-, ruis- tai paahdetun vaalean leivän kera. Katkarapuleivät sopivat gluteenittomaan ruokavalioon, kun valitset gluteenittoman leivän. Tahna toimii mainiosti myös perunoiden ja salaatin kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat