3,4(16)
Murskatut uuniperunat ja pekoni-juustotäyte
1 h 5 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 45 min
Hunnuta murskatut perunat pekoni-juustoseoksella ja anna niille sitruunakylpy. Täytteeksi sopii myös kinkku, tonnikala ja paistettu sipuli.
Julkaistu 19.11.2015
Kotivinkki
Reseptin ainekset
4–5 annosta
800 gpieniä jauhoisia perunoita
1–2 rklöljyä
150 gpekonia
½ tlsuolaa
½ dlsitruunanmehua
1 dljuustoraastetta
1 rklruohosipulia

1. Kuori perunat. Öljyä kätesi ja pyöräytä perunat kevyesti öljyssä. Nosta perunat pellille leivinpaperin päälle. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 30 minuttia.  

2. Leikkaa pekoni suikaleiksi. Nosta perunapelti uunista. Paina jokaista perunaa nuijalla tai lusikan pesällä siten, että peruna murskaantuu ja sen keskelle muodostuu pieni kuoppa. Älä paina peltiin asti.  

3. Ripottele perunoille suolaa. Pane jokaiseen kuoppaan pekonisuikaleita ja purista päälle sitruunamehua. Ripottele lopuksi päälle juustoraastetta ja hienonnettua ruohosipulia.  

4. Nosta murskatut uuniperunat takaisin uuniin ja kypsennä vielä noin 15 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut ja saanut hiukan väriä.

2 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.