
Uunilohi uudella tavalla – mausta korealaisittain, kevennä kermaviilillä tai opi nerokas niksi, jolla paistat lohta helposti isollekin porukalle
Uunilohi on lasten ja aikuisten kestosuosikki. Kun kaipaat vaihtelua perinteiseen reseptiin, kokeile uunilohta uudella tavalla maustettuna, herkullisen kastikkeen kanssa tai ihanan meheväksi täytettynä.
1. Mausta korealaisittain

Lime, inkivääri ja sopivasti potkua antava gochujang-chilitahna ovat korealaisen uunikirjolohen maun perusta. Makeanmausteinen marinadi on helppo tehdä vaikka jo edellisenä iltana valmiiksi jääkaappiin odottamaan, jolloin ruoan valmistaminen onnistuu nopeasti arki-iltanakin. Lohen voi paistaa uunissa kokonaisena fileenä tai valmiina annospaloina. Palat paistuvat uunissa reilussa vartissa. Kun kokeilet tätä reseptiä kerran, haluat varmasti tehdä toistekin!
2. Kevennä kermaviilillä

Oletko tottunut kuorruttamaan uunilohen smetanalla tai kylvettämään sen kermassa? Uunilohi ja wasabikermaviilikastike on kevyempi mutta superherkullinen vaihtoehto. Jos pidät sushista, ihastut takuulla tähän uuniloheen, joka saa parikseen wasabilla ja limellä maustetun kastikkeen. Lohi saa kypsyä ensin rauhassa uunissa, ja kevyt mutta maukas kermaviilikastike valutetaan kalan päälle vasta paistamisen jälkeen. Voi käyttää kermaviilin sijaan myös maustamatonta jogurttia.
3. Valmista kerralla enemmän

Lohi ja kirjolohi ovat lähes kaikkien suosikkeja. Maukas kala sopii niin arkeen kuin juhlaan. Kun porukkaa on syömässä enemmän, tuplauunikirjolohi on täydellinen ratkaisu. Fetalla ja pinaatilla täytetyt kirjolohifileet kypsennetään uunissa vastakkain täytettyinä, ja lopputulos on todella mehevä. Tällä reseptillä kokkaat helposti uunilohta isommalle porukalle tai useammaksi päiväksi. Voit kokeilla samaa ohjetta myös siikaan tai kuhaan!