Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Kalaa kevyemmin

Uunilohi ja wasabikermaviilikastike – kermaviili on smetanaa ja juustoa kevyempi vaihtoehto uunilohen päälle

35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 20 min

Täyteläisen pehmeä uunilohi valmistuu ilman kermaa, kun kastike sekoitetaan kermaviilistä, maustetaan wasabilla ja valutetaan kalan päälle paiston jälkeen.

24.1.2025
Reseptin ainekset
4 annosta
1 (800 g)
kirjolohifilee
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
1
limen mehu
Wasabi-kermaviilikastike
1 prk (200 g)
kermaviiliä
2–3 tl
wasabitahnaa
1
limen raastettu kuori
½ rku
tilliä hienonnettuna
1 tl
hunajaa
Lisäksi
1–2
kevätsipulia (tai ½ rku ruohosipulia)
½ rku
tilliä

Uunilohi ja wasabikermaviilikastike – ohje:

  1. Nypi kirjolohesta ruodot tarvittaessa. Pane kalafilee pellille leivinpaperin päälle. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Raasta limen kuori ensin talteen kastiketta varten ja purista sitten limen mehu kalan päälle. Paista lohta 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
  3. Valmista kastike sekoittamalla mausteet kermaviiliin.
  4. Ota kala uunista ja valuta päälle kastike. Viimeistele hienonnetulla kevätsipulilla (tai ruohosipulilla) ja tillillä.

Vinkki!

Kermaviilin voi korvata myös maustamattomalla jogurtilla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt