


Kalaa kevyemmin
Uunilohi ja wasabikermaviilikastike – kermaviili on smetanaa ja juustoa kevyempi vaihtoehto uunilohen päälle
35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 20 min
Täyteläisen pehmeä uunilohi valmistuu ilman kermaa, kun kastike sekoitetaan kermaviilistä, maustetaan wasabilla ja valutetaan kalan päälle paiston jälkeen.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 (800 g)
kirjolohifilee
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
1
limen mehu
Wasabi-kermaviilikastike
1 prk (200 g)
kermaviiliä
2–3 tl
wasabitahnaa
1
limen raastettu kuori
½ rku
tilliä hienonnettuna
1 tl
hunajaa
Lisäksi
1–2
kevätsipulia (tai ½ rku ruohosipulia)
½ rku
tilliä
Uunilohi ja wasabikermaviilikastike – ohje:
- Nypi kirjolohesta ruodot tarvittaessa. Pane kalafilee pellille leivinpaperin päälle. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Raasta limen kuori ensin talteen kastiketta varten ja purista sitten limen mehu kalan päälle. Paista lohta 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
- Valmista kastike sekoittamalla mausteet kermaviiliin.
- Ota kala uunista ja valuta päälle kastike. Viimeistele hienonnetulla kevätsipulilla (tai ruohosipulilla) ja tillillä.
Vinkki!
Kermaviilin voi korvata myös maustamattomalla jogurtilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat