


Limeä, inkivääriä ja gochujang-tahnaa! Korealainen uunikirjolohi saa ylleen makeanmausteisen marinadin
1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min
Uunilohi uudella tapaa? Nam! Tarjoa herkullisella marinadilla maustettu lohi yhdessä pannulla paahdetun paksoin ja keitettyjen nuudelien tai riisin kanssa.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
800 g
kirjolohifileetä
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Marinadi
2
kevätsipulia
2
valkosipulinkynttä
1
chili
1
limen mehu
½ dl
soijakastiketta
1 rkl
paahdettua seesamiöljyä
1 rkl
gochujang-chilitahnaa
1 rkl
hunajaa
1 rkl
seesaminsiemeniä
½ rkl
inkivääriä raastettuna
Lisäksi
2
paksoita
1 rkl
rypsiöljyä
¼ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
(erilaisia versoja)
Korealainen uunikirjolohi – ohje:
- Nypi kirjolohesta ruodot tarvittaessa. Leikkaa filee 4–6 palaan. Voit halutessasi kypsentää kalan myös fileenä.
- Hienonna kevätsipulit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Halkaise chili, poista siemenet ja kanta. Hienonna chili.
- Sekoita limenmehu, soijakastike, seesamiöljy, chilitahna ja hunaja. Lisää kevätsipulit, valkosipulit, chili, seesaminsiemenet ja inkivääri.
- Pane kalapalat tai -filee pellille leivinpaperin päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Valele kastikkeella. Paista paloja 175 asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, fileetä noin 30 minuuttia.
- Halkaise paksoit pitkittäin. Kuumenna öljy pannulla ja paahda paksoit välillä käännellen, kunnes ne pehmenevät hieman. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Tarjoa lohi paksoin ja esimerkiksi keitettyjen nuudeleiden tai riisin kera.
Vinkki!
Katso myös suosittu perinteinen uunilohireseptimme, jossa kala mehevöitetään ranskankermalla ja sitruunalla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat