Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Limeä, inkivääriä ja gochujang-tahnaa! Korealainen uunikirjolohi saa ylleen makeanmausteisen marinadin

1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min

Uunilohi uudella tapaa? Nam! Tarjoa herkullisella marinadilla maustettu lohi yhdessä pannulla paahdetun paksoin ja keitettyjen nuudelien tai riisin kanssa.

15.2.2024
Reseptin ainekset
4–6 annosta
800 g
kirjolohifileetä
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Marinadi
2
kevätsipulia
2
valkosipulinkynttä
1
chili
1
limen mehu
½ dl
soijakastiketta
1 rkl
paahdettua seesamiöljyä
1 rkl
gochujang-chilitahnaa
1 rkl
hunajaa
1 rkl
seesaminsiemeniä
½ rkl
inkivääriä raastettuna
Lisäksi
2
paksoita
1 rkl
rypsiöljyä
¼ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
(erilaisia versoja)

Korealainen uunikirjolohi – ohje:

  1. Nypi kirjolohesta ruodot tarvittaessa. Leikkaa filee 4–6 palaan. Voit halutessasi kypsentää kalan myös fileenä.
  2. Hienonna kevätsipulit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Halkaise chili, poista siemenet ja kanta. Hienonna chili.
  3. Sekoita limenmehu, soijakastike, seesamiöljy, chilitahna ja hunaja. Lisää kevätsipulit, valkosipulit, chili, seesaminsiemenet ja inkivääri.
  4. Pane kalapalat tai -filee pellille leivinpaperin päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Valele kastikkeella. Paista paloja 175 asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, fileetä noin 30 minuuttia.
  5. Halkaise paksoit pitkittäin. Kuumenna öljy pannulla ja paahda paksoit välillä käännellen, kunnes ne pehmenevät hieman. Mausta suolalla ja pippurilla.
  6. Tarjoa lohi paksoin ja esimerkiksi keitettyjen nuudeleiden tai riisin kera.

Vinkki!

Katso myös suosittu perinteinen uunilohireseptimme, jossa kala mehevöitetään ranskankermalla ja sitruunalla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt