


Tuplauunikirjolohi – fetalla ja pinaatilla täytetyt supermehevät lohifileet maistuvat isollekin poppoolle
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Kypsennä kirjolohifileet uunissa vastakkain täytettynä. Tällä reseptillä kokkaat helposti uunilohta isommalle porukalle tai useammaksi päiväksi.
Reseptin ainekset
8 annosta
2 (à 800 g)
kirjolohifileetä
1½ tl
suolaa
¾ tl
mustapippuria
200 g
pinaattia
1 rkl
rypsisöljyä
200 g
fetajuustoa
Tuplauunikirjolohi – ohje:
- Pyyhi fileet talouspaperilla. Leikkaa nahkapuolelle vinottaisia viiltoja terävällä veitsellä.
- Ripottele fileiden sisäpuolelle suolaa ja pippuria.
- Huuhtele ja kuivaa pinaatit. Poista kovat lehtiruodit tarvittaessa. Kuumenna öljy pannulla, lisää pinaatit ja paista hetki, kunnes ne pehmenevät.
- Pane toinen filee leivinpaperin päälle pellille nahkapuoli alaspäin. Levitä päälle pinaatit. Murustele fetajuusto pinnalle. Aseta toinen filee täytteen päälle nahka ylöspäin. Sido halutessasi paistinarulla.
- Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes fileet ovat sopivan kypsiä.
Vinkit!
- Voit vaihtaa kirjolohen halutessasi siikaan tai kuhaan.
- Katso myös suosittu perinteinen uunilohiresepti, jossa kala mehevöitetään ranskankermalla ja sitruunalla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat