Unelmien Talo&Koti

Tee itse kodin joulukoristeet – 9 helppoa ohjetta

Tee itse kodin joulukoristeet – 9 helppoa ohjetta
Itse tehdyillä joulukoristeilla saat kodikkaan joulun. Valitsimme omat suosikkimme, joiden askartelu onnistuu nopeasti vaikka lasten kanssa.
Julkaistu: 13.11.2017

Ompele lippunauha kuuseen

Perinteistä lippujonoa onkin vaikea löytää kaupasta. Itse tekemällä saat ne liput, joista eniten tykkäät, ja niin pitkän tai pätkän nauhan kuin tarvitset.

Tee kätevä joulukuusen matto

Matto viimeistelee joulukuusen ja toimii kätevänä apuna loppiaisena, kun neulaset on helppo ravistella pihalle. Helppoon mattoon tarvitset aikaa tunnin tai illan, reunuspallojen määrästä riippuen.

Askartele paperista jouluaurinkoja 

Paperista taitellut auringot helmi- koristelluissa ripustusnauhoissaan saavat roikkua ikkunassa joulun jälkeenkin. Helppoja tehdä, mutta varaa taitteluun aikaa.

Tee kuuseen origamikoristeita

Origamikoristeet eivät vanhene koskaan. Kun pääset juonesta kiinni, muotoa ja kokoa on helppo varioida. Tekniikan hioutuessa origamipallot valmistuvat nopeasti.

Askartele vintage-koristeita

Jos pidät ajan patinoimista koristeista, saat ne kivasti itse tehden. Kiiltokuvat ja silkkinauhat sopivat viimeistelyyn. Koristeluun menee hetki.

Tee korkeista enkelikuoro 

Askartele kuohuviinipullon korkeista kiva joulupoppoo. Helppoja tehdä, mutta kasvomaalausten ja hiusten kuivumista joutuu hieman odottelemaan ennen koristelua. 

Askartele joulukranssi paperista

Sisäoven rentoon koristeeseen tarvitset vain paperia ja rautalankaa. Kranssi valmistuu hetkessä, ja jos valkoinen ei nappaa, rypistele palloihin värikkäitä papereita.

Kierrättäjän joulukoristeet 

Siirrä kaupasta ostetut joululaatikot näyttävämpiin vuokiin ja askartele alumiinirasioista viehkoja koristeita. Aikaa kuluu sen mukaan, miten tarkasti piirrät kuviot.

Ristipistokoristeita tussilla piirtäen

Tämän helpompia ristipistoja ei ole! Pistele tussilla simppeleitä kuvioita tai tee mutkikkaampia kuvioita. Aiheet voit keksiä itse tai etsiä ristipisto-ohjeista. Näitä teet nopeasti useammankin.

Lue lisää:

Kommentoi »