Tee itse kodin joulukoristeet – 9 helppoa ohjetta askartelijalle ja käsitöiden ystävälle
Tee itse
Tee itse kodin joulukoristeet – 9 helppoa ohjetta askartelijalle ja käsitöiden ystävälle
Itse tehdyillä joulukoristeilla saat kodikkaan joulun. Kokosimme ihanat ohjeet, joista moni onnistuu nopeasti vaikka lasten kanssa!
Julkaistu 16.12.2020
Unelmien Talo&Koti

Joulumatto kuusen alle tai vaikka keittiöön

Sievä punainen joulumatto nostaa kuusen kuin jalustalle. Matto syntyy virkaten ontelokuteesta, ja kerroksia tulee vain 23! Joulumaton ohjeen löydät täältä.

Käytännöllinen joulukuusen matto vahakankaasta

Kätevä vahakankainen joulukuusen matto kestää kasteluveden roiskeet. Se toimii myös kätevänä apuna loppiaisena, kun neulaset on helppo ravistella pihalle. Helppoon mattoon tarvitset aikaa tunnin tai illan, reunuspallojen määrästä riippuen. Katso joulukuusen maton ohje.

Kuivatut appelsiinit koristavat kuusen, kattauksen ja lahjapaketit

Appelsiineista syntyy bloggaajamme Dr. Sugarin ohjeella nostalgisia ja viehättäviä joulukoristeita. Kun pujotat kuivattuja appelsiiniviipaleita naruun, saat koristeen joulukuuseen tai vaikkapa ikkunalle. Appelsiinit sopivat myös lahjapakettien tai vaikkapa leivonnaisten koristukseksi. Katso helppo kuivattujen appelsiinien ohje.

Sievät isoäidinneliökoristeet kuuseen tai kranssiin

Isoäidinneliöiden virkkaamiseen jää koukkuun, ja nyt niistä saa tehdä myös joulukoristeita. Virkkaa mummonruutuja lempiväreissäsi ja varusta tupsulla tai söpöllä nirkkoreunalla. Kurkkaa isoäidinneliökoristeiden ohje.

Rakastettu joulutähti syntyy vaikka tapetinjämistä

Oletko jo kokeillut taitella näitä huippusuosittuja joulutähtiä? Näiden joulukoristeiden taittelu on helppoa ja hauskaa. Kuvallisen joulutähden ohjeen löydät täältä.

Lue myös: Rakastatko paperitähtiä? Katso täältä 8 erilaista ohjetta paperitähtiin!

Kerrostähti, paperirosetteja vai joulukukkia leivinpaperista? Askartele vaikka kaikki!

Loihdi lyhtyyn satumaailma

Satumaailma pysyy lasilyhdyn sisällä suojassa sekä lemmikeiltä että pölyltä. Kokosimme kolme erilaista ja ihanaa ohjetta lyhdyn koristeluun. Nappaa taikalyhdyn ohjeet – vai suunnitteletko ihan omanlaisesi?

Kirjo tauluun joulutervehdys

Suloinen joulutaulu valmistuu kirjomalla ja on mukava ripustaa seinälle vuosi toisensa jälkeen. Anna ihana joulukoriste lahjaksi tai ilahduta itseäsi! Kirjotun joulutaulun ohjeen löydät täältä.

Piilottaako pukki lahjat joulusukkaan?

Joulusukka on hauska koriste – ja ehkä sieltä löytyy jouluaattona lahjojakin? Tukeva joulusukka ommellaan huovasta. Katso joulusukan ohje.

Havutähti koristaa ikkunan jouluun ja toivottaa ovella tervetulleeksi

Luonnollisen kauniin havutähden voi askarrella monenlaisista havuista. Tee yksi tähti tai kokonainen rypäs! Havutähden ohjeen saat täältä.

Syötävän suloinen joulukranssi piparista

Piparkakuista syntyy tuoksuva ja kaunis kranssi. Tee lahjaksi tai ripusta omalle seinälle! Katso piparkakkukranssin resepti täältä.

Juttua muokattu 16.12.2020 klo 11.50: Lisätty runsaasti uusia kuvia ja ohjeita. Juttu on julkaistu alunperin 13.11.2017.

1 kommentti