Avotakka

Talvinen ikkunakoriste kukista

Pippuritertut, piikkiputket ja höyhenet leijuvat kauniisti talvimaisemaa vasten. Tee kukista ja talventörröttäjistä herkkä ikkunakoriste tai oviverho.
Teksti Avotakan toimitus
Kuvat Hanna Marttinen
Mainos

Voit kerätä ikkunakoristeen kaikki ainekset talvisesta luonnosta tai pakastuneesta puutarhasta. Keräile tervalepän ja lehtikuusen käpyisiä oksia. Kokoa nippu kirkkaanpunaisia ja vihreitä kanukkapensaan oksia. Leikkaa joukkoon talventörröttäjiä eli perennojen koristeellisia siemenkotia, kuihtuneita kukintoja ja varsia, esimerkiksi angervoja, kotkansiipiä ja päivänliljoja. Me käytimme piikkiputken erittäin kestäviä sinisiä kukkia ja roseepippurinoksia.

Saat ikkunakoristeen näyttämään huurteiselta ja hohtavalta, kun punot siihen valkeita höyheniä ja hopeisiksi suihkuteltuja roseepippurinoksia.

Tarvikkeet:


  • valkoisia höyheniä

  • hopeista spiraalilankaa tai ohutta rautalankaa

  • kauniisti kuivahtavia kasveja.

Näin kokoat ikkunakoristeen kukista

2. Suorista spiraalilankaa vetämällä. Kieputa kasvit ja höyhenet lankoihin sopivin välein – mahdollisimman tiukasti, jos käytät tuoreita kukkia, sillä niiden varret kutistuvat kuivuessaan. Pidä valmiit kukkalangat erillään, jotta ne eivät tartu toisiinsa ja sotkeudu vyyhdiksi. Ripusta langat oviaukkoon, verhotankoon tai vaikkapa parvekelasituksen eteen, jolloin ikkunakoriste sulautuu osaksi talvimaisemaa. 1. Leikkaa kaikki kukat ja oksat samanmittaisiksi, noin neljän senttimetrin pituisiksi. Jos haluat maalata kukat hopeasprayllä, pyyhi ensin kosteus huolellisesti oksista. Anna maalin kuivua kokonaan ennen punomista.
Julkaistu: 10.4.2014
Katso myös nämä