Tee talvinen ikkunakoriste kukista ja talventörröttäjistä
Tee itse
Tee talvinen ikkunakoriste kukista ja talventörröttäjistä
Pippuritertut, piikkiputket ja höyhenet leijuvat kauniisti talvimaisemaa vasten. Tee kukista ja talventörröttäjistä herkän talvinen ikkunakoriste tai oviverho.
Julkaistu 8.11.2017
Avotakka

Voit kerätä ikkunakoristeen kaikki ainekset talvisesta luonnosta tai pakastuneesta puutarhasta. Keräile tervalepän ja lehtikuusen käpyisiä oksia. Kokoa nippu kirkkaanpunaisia ja vihreitä kanukkapensaan oksia. Leikkaa joukkoon talventörröttäjiä eli perennojen koristeellisia siemenkotia, kuihtuneita kukintoja ja varsia, esimerkiksi angervoja, kotkansiipiä ja päivänliljoja. Me käytimme piikkiputken erittäin kestäviä sinisiä kukkia ja roseepippurinoksia.

Saat ikkunakoristeen näyttämään talvisen huurteiselta ja hohtavalta, kun punot siihen valkeita höyheniä ja hopeisiksi suihkuteltuja roseepippurinoksia.

Ikkunakoristeen tarvikkeet:

  • valkoisia höyheniä
  • hopeista spiraalilankaa tai ohutta rautalankaa
  • kauniisti kuivahtavia kasveja.

Tee talvinen ikkunakoriste näin

1. Leikkaa kaikki kukat ja oksat samanmittaisiksi, noin neljän senttimetrin pituisiksi. Jos haluat maalata ikkunakoristeen kukat talvisiksi hopeasprayllä, pyyhi ensin kosteus huolellisesti oksista. Anna maalin kuivua kokonaan ennen ikkunakoristeen punomista.
2. Suorista spiraalilankaa vetämällä. Kieputa kasvit ja höyhenet ikkunakoristeen lankoihin sopivin välein – mahdollisimman tiukasti, jos käytät tuoreita kukkia, sillä niiden varret kutistuvat kuivuessaan. Pidä ikkunakoristeen valmiit kukkalangat erillään, jotta ne eivät tartu toisiinsa ja sotkeudu vyyhdiksi.
3. Ripusta langat oviaukkoon, verhotankoon tai vaikkapa parvekelasituksen eteen, jolloin talvinen kukkaverho tai ikkunakoriste sulautuu osaksi maisemaa.

Lue lisää:

Kommentoi »