Näin somistat kodin talvisilla ikkunakoristeilla – katso 16 ihanaa ideaa tähdistä kransseihin
Sisustus
Näin somistat kodin talvisilla ikkunakoristeilla – katso 16 ihanaa ideaa tähdistä kransseihin
Tähdet, kranssit ja muut talviset ikkunakoristeet ilahduttavat sekä kodin asukkaita että ohikulkijoita. Ripusta ikkunaasi valmis koriste tai askartele sellainen itse.
16.12.2020
 |
Meillä kotona
Keveät kranssit on askarreltu luonnonmateriaaleista. Pohjana on tuulen tiputtamia oksia, jotka on koristeltu havuilla ja eukalyptuksen oksilla. Perinteiset olkipukit täydentävät jouluisen ikkunan. Katso lisää tämän kodin jouluisia koristeluideoita!
Joulu hiipii sisustusbloggaaja Maiju Sahan kotiin luonnollisin keinoin. Paperitähdet, kukat, ja havut vievät ajatukset oikeaan tunnelmaan. Paperinen kukkakoriste on Watt & Veken. Voit askarrella samantyylisen lumikukan leivinpaperista ohjeellamme!
Mustikasta punottiin komea seppele, kun varvuissa oli vielä lehdet. Aika tuo siihen haaleaa patinaa, mutta se ei seppelettä rumenna. Punainen nauha kertoo, että nyt on joulunaika.
Valkoinen, kukkaa muistuttava paperitähti sopii jugendtalon ikkunoihin loistavasti. Seuraksi riittää pieni havukasvi ja yksittäinen kynttilä.
Rintamamiestalon ikkunaa koristavat tähdiksi taivutetut vanhat puiset taittomitat. Jos oma työkalupakkisi tarjoaa vain moderneja mittoja, ala katsella kirpputoripöytiä sillä silmällä.
Upea valokoriste on hankittu valmiina, mutta vastaavanlaisen voi tehdä itsekin. Kierrä pienet ledvalot tangon ympärille ja ripusta siihen joulukuusen koristeita.
Erilaiset paperitähdet ovat tämän kodin asukkaiden suosikkikoristeita, ja ne ripustetaankin hyvissä ajoin ikkunoihin. Ruskea sävy sointuu kauniisti muuhun sisustukseen. Kurkkaa lapsiperheen tummaan, moderniin puutaloon!
Valkoiset paperitähdet tuikkivat joulukuusen kanssa kilpaa yli satavuotiaassa hirsitalossa. Asukkaiden mielestä joulun tunnelma syntyy siitä, että siivoaa turhan pois ja yksinkertaistaa sisustusta.
Musta tähti keittiöikkunassa näyttää hivenen dramaattiselta mutta sopii täydellisesti mustavalkoiseen ympäristöönsä. Tunnelmavalo tulee elävistä kynttilöistä ikkunalaudalla ja lyhdyssä.
Pienet paperitähdet muodostavat ilmavan verhon ikkunan eteen. Kokonaisuudesta tulee elävä, kun tähdet ovat keskenään erivärisiä ja erikokoisia. Löydät paperitähtien taitteluohjeita netistä esimerkiksi hakusanoilla tähtiorigami tai origami star.
Omakotitalon kuistilla viheriöi kesät talvet. Ikkunalaudan jouluruusut ovat saaneet seurakseen ikivihreän kranssin, johon on kiinnitetty koristeeksi männynkäpyjä.
Miksi ihanat joulukortit pitäisi kätkeä laatikon uumeniin! Ripusta ne ikkunaan. Tässä on käytetty erilaisia nipistimiä ja ohutta rautalankaa. Pyykkinaru ja pyykkipojat ajavat saman asian.
Ikivihreästä pihatuijasta riitti lehviä kranssiksi asti. Tuuhea kranssi ripustettiin porstuan ristikkoikkunaan, jossa sitä voi ihailla kahdelta suunnalta.
Herkät lumihyrrät ilahduttavat ohikulkijoitakin. Pitkään lankaan jonoksi solmitut koristeet saavat liikkua ilmavirran mukana.
Koriste omalta pihalta ja käsityövakasta! Ruokailutilan ikkunan eteen on ripustettu rento oksa, josta roikkuu herkkiä lumitähtiä. Nämä tähdet on virkattu samalla ohjeella, mutta yhtä hyvin ne voisivat olla erikokoisia ja -mallisia. Pilkettä antaa muutama lumitähtien lomaan kiinnitetty kristallipisara.
Valotähtien lämmin tuike levittää joulun tunnelmaa myös kadun tai pihan puolelle.

Juttu on julkaistu alun perin 21.11.2017. Sitä on päivitetty uusilla kuvilla 16.12.2020.

Kommentoi »