Unelmien Talo&Koti

Näin somistat kodin talvisilla ikkunakoristeilla

Näin somistat kodin talvisilla ikkunakoristeilla
Ihanat talviset ikkunakoristeet ilahduttavat sekä kodin asukkaita että ohikulkijoita. Ripusta ikkunaasi valmis koriste tai askartele sellainen itse.
Julkaistu: 21.11.2017
Joulun aikaan lastenkamarin ikkunaan ripustetaan nostalginen lehväkoriste, joka on luonut tunnelmaa perheen jouluihin jo vuosia. Perhostapetti on englantilaisen Sandersonin.
Reikäkoristeinen tähti näyttää ikkunassa upealta läpi talven ja luo aivan erityistä tunnelmaa joulun aikaan.
Rintamamiestalon ikkunaa koristavat tähdiksi taivutetut vanhat puiset taittomitat. Jos oma työkalupakkisi tarjoaa vain moderneja mittoja, ala katsella kirpputoripöytiä sillä silmällä.
Paperitähdet muodostavat ilmavan verhon ikkunan eteen. Kokonaisuudesta tulee elävä, kun tähdet ovat keskenään erivärisiä ja erikokoisia. Löydät paperitähtien taitteluohjeita netistä esimerkiksi täältä.
Miksi ihanat joulukortit pitäisi kätkeä laatikon uumeniin! Ripusta ne ikkunaan. Tässä on käytetty erilaisia nipistimiä ja ohutta rautalankaa. Pyykkinaru ja pyykkipojat ajavat saman asian.
Mustikasta punottiin komea seppele, kun varvuissa oli vielä lehdet. Aika tuo siihen haaleaa patinaa, mutta se ei seppelettä rumenna. Punainen nauha kertoo, että nyt on joulunaika.
Upea valokoriste on hankittu valmiina, mutta vastaavanlaisen voi tehdä itsekin. Kierrä pienet ledvalot tangon ympärille ja ripusta siihen joulukuusen koristeita.
Ikivihreästä pihatuijasta riitti lehviä kranssiksi asti. Tuuhea kranssi ripustettiin porstuan ristikkoikkunaan, jossa sitä voi ihailla kahdelta suunnalta.
Koriste omalta pihalta ja käsityövakasta! Ruokailutilan ikkunan eteen on ripustettu rento oksa, josta roikkuu herkkiä lumitähtiä. Nämä tähdet on virkattu samalla ohjeella, mutta yhtä hyvin ne voisivat olla erikokoisia ja -mallisia. Pilkettä antaa muutama lumitähtien lomaan kiinnitetty kristallipisara.
Omakotitalon ikkunassa tuikkivat sekä yläkarmiin viritetty led-valonauha että pöytätelineisiin asennetut paperitähdet.
Musta tähti keittiöikkunassa näyttää hivenen dramaattiselta mutta sopii täydellisesti mustavalkoiseen ympäristöönsä. Tunnelmavalo tulee elävistä kynttilöistä ikkunalaudalla ja lyhdyssä.
Omakotitalon kuistilla viheriöi kesät talvet. Ikkunalaudan jouluruusut ovat saaneet seurakseen ikivihreän kranssin, johon on kiinnitetty koristeeksi männynkäpyjä.
Muistathan, että ikkunaasi ihaillaan myös kadun tai pihan puolelta. Valotähdet ilahduttavat ohikulkijoitakin.
Kommentoi »