Luo kotiin talvinen tunnelma havukoristeilla – havutähdet, seinäkuusi + 12 muuta ihanaa ideaa
Sisustus
Luo kotiin talvinen tunnelma havukoristeilla – havutähdet, seinäkuusi + 12 muuta ihanaa ideaa
Muutama havunoksa maljakossa tai köynnöksenä tuo kotiin talvista tunnelmaa ja ihanaa tuoksua – sekä lupauksen lähestyvästä joulusta.
Julkaistu 15.12.2022
Meillä kotona
Näin suloisesti pedatussa sängyssä näkee vain kauniita unia. Jyvässeudulla sijaitsevan pienen punaisen hirsimökin talvi on lähes poikkeuksetta luminen – ja joulun väritys punainen. Sängyn päälle sidotun muhkean kranssin kotoisa tuoksu siivittää lempeästi unten maille. Kranssi syntyi sivutuotteena kun pihan kuusiaitaa harvennettiin.
Pue ovenkahva juhla-asuun hauskoilla koristetupsuilla. Nipsaise männynoksan päästä tuuhea neulastupas ja nipistä se yhteen. Kiedo narulla. Näyttävimmät tupsut saat serbian- ja makedonianmännyn pitkistä, pehmeistä neulasista. Kotimaisen petäjän neulastupsuista tulee lyhyemmät ja harottavammat.
Rakenna simppeli seinäkuusi oksista. Kieputa ohuella rautalangalla oksiin lisää vihreyttä ja kiinnitä oksat allekkain seinälle. Viimeistele latvatähdellä.
Ei ole tähtisateen voittanutta! Päällystä metallitähti kukkateipillä. Leikkaa havunoksista sopivan mittaisia pätkiä ja kiinnitä ne metallilangan avulla tähteen. Kuusen ja sypressin oksista saa simppeleitä ja männynoksista hieman rönsyilevämpiä koristeita. Katso helppo ohje havutähtien tekoon!
Ikkuna saa kodikasta ilmettä kuusenoksista sidotusta köynnöksestä, joka kiertää karmia. Lisätehosteeksi havujen väliin voi pujottaa led-valonauhan.
Valoin koristeltu huonekuusi käy jo joulupuusta – varsinkin, jos ympärillä on jouluista rekvisiittaa. Parhaiten huonekuusi menestyy viileässä ja valoisassa ympäristössä. Siksi se vaatiikin talvisaikaan hieman erityiskohtelua.
Kattaukseen saa talvista juhlatunnelmaa pienin konstein. Taita kuusesta muutama oksa ja levitä ne köynnökseksi koko pöydän pituudelta. Ripottele lomaan tuikkukynttilöitä ja muutama juhlan teemaan sopiva koriste.
Jos perheessä on pieniä lapsia tai uteliaita lemmikkieläimiä, tekee mieli nostaa kaikki tilpehöörit mahdollisimman ylös. Hylly tai seinänaulakko sopivat tarkoitukseen erinomaisesti. Pätkä havunauhaa sitoo esineet yhtenäiseksi asetelmaksi. Lopuista havuista ja matalaksi leikatuista ruusuista sidottiin söpöjä pikkukimppuja laseihin, jotka riippuvat hyllyyn kiinnitetyistä koukuista.
Söpö kynttiläkranssi on taivutettu rautalangasta ja peitetty kuusenoksilla. Väriä on tuotu jouluisella ripustusnauhalla. Tuikkukupit ovat pieniä lastenruokapurkkeja, jotka on kiinnitetty rouheasti rautalangalla.
Kimpullinen kuusenhavuja näyttää niin kauniilta, ettei enempään koristeluun ole juuri tarvetta. Korissa havut on helppo nostaa silmän korkeudelle naulakkoon tai seinälle.
Männynoksa lasipurkissa tuo ihanan pihkantuoksun keittiöön. Joulun lähestyessä kietaise purkin ympärille punainen nauha – tai mikä väri nyt sattuu sopimaan omaan jouluusi.
Kukas sieltä kurkistaa? Metsäinen asetelma on koottu parista koivuklapista, männynoksista ja tähtivaloista. Pärekori on saanut somisteekseen nahkavyön.
Kestäisikö pihatuijasi pienen harvennuksen? Jo muutamasta oksasta saat sidottua komean kranssin oveen. Upea kranssi syntyy myös kuusesta tai männystä.
Maljakkoon asetellut kuusenoksat ovat luonnonmukainen koriste vaikka pikkujouluun tai mökin joulujuhlaan. Kun vierellä ollaan valppaina, oksille uskaltaa sytyttää jopa aidot kynttilät.

Muokattu 15.12.2022 klo 15.03: Juttuun lisätty useita uusia ideoita.

1 kommentti