Unelmien Talo&Koti

Luo talvinen tunnelma havukoristeilla – 11 ideaa

Luo talvinen tunnelma havukoristeilla – 11 ideaa
Muutama havunoksa maljakossa tai köynnöksenä tuo kotiin talvista tunnelmaa ja ihanaa tuoksua – sekä lupauksen lähestyvästä joulusta.
Julkaistu: 23.11.2017
Eteisen lipaston päälle on koottu kauniita asioita tervetulotoivotukseksi.  Kunkkuna on töpäkkä huonekuusi. Hyasintit ovat hurmaavia leikkoinakin, ja lisää ihanaa aromia antaa tuoksukynttilä.
Kattaukseen saa talvista juhlatunnelmaa pienin konstein. Taita kuusesta muutama oksa ja levitä ne köynnökseksi koko pöydän pituudelta. Ripottele lomaan tuikkukynttilöitä ja muutama juhlan teemaan sopiva koriste.
Valoin koristeltu huonekuusi käy jo joulupuusta – varsinkin, jos ympärillä on jouluista rekvisiittaa. Parhaiten huonekuusi menestyy viileässä ja valoisassa ympäristössä. Siksi se vaatiikin talvisaikaan hieman erityiskohtelua.
Verhoton ikkuna saa kodikasta ilmettä kuusenoksista sidotusta köynnöksestä, joka kiertää karmia. Lisätehosteeksi havujen väliin voi pujottaa led-valonauhan.
Lapsiperheessä havukoristeet on kenties syytä nostaa pienten käsien ulottumattomiin. Hylly on turvallinen paikka myös kynttilöille. Lopuista havuista ja matalaksi leikatuista ruusuista sidottiin söpöjä pikkukimppuja laseihin, jotka riippuvat hyllyyn kiinnitetyistä koukuista.
Söpö kynttiläkranssi on taivutettu rautalangasta ja peitetty kuusenoksilla. Väriä on tuotu jouluisella ripustusnauhalla. Tuikkukupit ovat pieniä lastenruokapurkkeja, jotka on kiinnitetty rouheasti rautalangalla.
Kimpullinen kuusenhavuja näyttää niin kauniilta, ettei enempään koristeluun ole juuri tarvetta. Korissa havut on helppo nostaa silmän korkeudelle naulakkoon tai seinälle.
Männynoksa lasipurkissa tuo ihanan pihkantuoksun keittiöön. Joulun lähestyessä kietaise purkin ympärille punainen nauha – tai mikä väri nyt sattuu sopimaan omaan jouluusi.
Kukas sieltä kurkistaa? Metsäinen asetelma on koottu parista koivuklapista, männynoksista ja tähtivaloista. Pärekori on saanut somisteekseen nahkavyön.
Kestäisikö pihatuijasi pienen harvennuksen? Jo muutamasta oksasta saat sidottua komean kranssin oveen. Upea kranssi syntyy myös kuusesta tai männystä.
Maljakkoon asetellut kuusenoksat ovat luonnonmukainen koriste vaikka pikkujouluun tai mökin joulujuhlaan. Kun vierellä ollaan valppaina, oksille uskaltaa sytyttää jopa aidot kynttilät.

Lue lisää:

Kommentoi »