Syreenikranssi ja muut suloiset ideat liilasta kaunottaresta
Sisustus
Syreenikranssi ja muut suloiset ideat liilasta kaunottaresta
Alkukesällä luonnon paras parfyymi on syreeni. Saat nauttia siitä kaksin verroin, kun tuot liilaa kaunotarta sisälle.
Julkaistu 5.6.2017
Avotakka
Syreenikranssi on kesän kaunein koriste! Mitä tiiviimpi sidonta, sitä näyttävämpi kranssi. Kiinnitä pieniä kukkaterttuja metallilangalla vieri viereen pajunoksasta tai puolalangasta kieputettuun renkaaseen.
Sirot, yksittäiset kukat uivat kauniisti kynttilöiden seassa laakeassa lasimaljassa. Riivi syreenin kukkia irti oksistaan ja asettele niitä kelluvien kynttilöiden väliin.
Jalosyreenit ovat lajinsa aatelia. Moskovan kaunotar -lajikkeen nuput ovat vaaleanpunaiset, mutta kerrannaiset kukat aukeavat valkoisina. Leikkaa syreeniä varovasti, sillä kukkasilmut muodostuvat vanhojen versojen kärkiin.
Saat syreenin kestämään leikkokukkana paremmin, kun upotat oksat toviksi kokonaan niin lämpimään veteen kuin hanasta saa, ei kuitenkaan kiehuvaan. Leikkaa tuoreet imupinnat mutta älä kuori kuorta. Aseta sitten oksat vaasiin, jossa on lämmintä vettä.
Syreenisokerista saa makeutta ja makua teehen ja leivonnaisiin. Riivi kukintoja erilleen samalla tarkistaen, että kukissa ei ole salamatkustajina pieniä hyönteisiä, ja laita kukkia ja hienoasokeria kerroksittain lasipurkkiin. Anna aromin imeytyä sokeriin muutama päivä ja nauti.

Lue lisää:

Kommentoi »