Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Syreenijuhla

Kun rakastettu syreeni kukkii, on aika kerätä kimppu, kietoa kranssi ja leipoa syreenikakku!

Kukkiva syreeni hurmaa ulkomuodollaan, tuoksullaan ja maullaan. Tiesitkö, että sen kukkia voi käyttää paitsi leikkoina, myös juomissa ja leivonnassa? Kun ilmassa leijuu alkukesän huumaavan täyteläinen tuoksu, on syreenijuhlan aika.

Kaunein kimppu

Ei juhlia ilman suloista kukkakimppua. Syreeni luonnollisesti ansaitsee paikan kimpun kuningattarena, mutta lisää sen seuraksi hersyviä akileijoja toistamaan lähivärejä ja iloisesti pilkahtelevia niittyleinikkejä liilojen vastaväriksi. Jos otat syreenin kukkia muualta kuin omasta puutarhastasi, kysy maanomistajan lupa.

Syreenikimppu

Sopivasti silmänruokaa

Rento ja näyttävä asetelma syntyy helposti kerrosvadille. Kukkavarret ja erilliset lehtiniput voit asetella veteen vapaasti ja rennon huolettoman näköisesti. Jos haluat hallitumman lopputuloksen, käytä apuna kukkasiilejä. Syreenit ja muut puuvartiset kasvit on helpompi asettaa siiliin, jos leikkaat varren imupinnan ensin suoraksi.

Syreeninkukkia kerrosvadilla

Enemmän makua

Syreenistä saat sekä kauniin että aromikkaan mausteen, kun lisäät kukkia sokeriin. Syreenisokeri on myös ihana kesävieminen. Kokeile myös suolalla. Muistathan käyttää ainostaan puhtaita syreenin kukkia.

Syreenisokeri
Syreenisokeri

Värit ympyräksi

Juhlahetken kruunaa puutarhan eri syreeneistä koottu kranssi. Ilo on lyhyt, mutta sitäkin suloisempi. Kukinnon saa helposti jaettua useammaksi pieneksi nipuksi, jolloin värien sekoittelu sujuu helpommin.

Syreenikranssi

Herkkuhetkeen

Pujota syreenin oksa kukkakaupasta saatavaan, vedellä täytettyyn suppiloon. Varmista, että korkki on tiiviisti paikoillaan. Pyyhkäise suppilo kuivaksi ja kääräise kukat servetin sisään. Täydennä kukkakattaus vielä löyhästi sidotulla heinänipulla.

Syreenit kattauksessa

Kukilla kuorrutettu

Tiesitkö, että syreenin kukkia voi syödä? Parfyymisessä maussa on mukana hiven happamuutta. Kukkia kannattaa maistella, sillä eri syreenien maut vaihtelevat.

Syö ainoastaan kukkia, jonka alkuperän tiedät ja joissa ei ole torjunta-aineiden jäämiä. Kukkakaupan syreeneistä on syytä nauttia vain maljakossa. Nappaa herkullinen kakkuresepti osoitteesta täältä.

Syreenikakku

Vielä pari oksaa

Ota vesiastia mukaan puutarhaan. Poimi oksat mahdollisimman kuumaan veteen joko myöhään illalla tai aikaisin aamulla.

Leikkaa terävällä veitsellä viisto imupinta tai halkaise vartta pituussuuntaan noin 3 senttiä ja poista lehdet. Isoäiti upotti varret hetkeksi kiehuvaan veteen ennen kuin asetteli ne maljakkoon. Kaikkea voi kokeilla, jotta kukkailoa riittäisi pitempään!

Syreeninoksat kädessä

Koristeltu juhlajuoma

Raikas juhlajuoma syntyy mistä vain, kun koristelet sen sitruunalla ja syreenillä. Jo muutama pieni syreenin kukinto antaa arkiselle juomalle uuden ilmeen – ja lisämaun. Syreenispritzerin ohjeen löydät täältä.

Syreenijuoma

Kassillinen kauneutta

Puutarhasta poimittu kimppu on ihanasti tuoksuva tuliainen, joka ilahduttaa varmasti. Jos tuoksu tuntuu liian voimakkaalta, vie kukat parvekkeelle tai terassille. Ulkona, varjoisassa paikassa kukat myös kestävät pidempään.

Syreeninoksat korissa

Runsaampi kranssi

Täyteläisen kranssin voit tehdä kukkakaupoista saatavaan kranssin muotoiseen kukkasienipohjaan. Poista lehdet ja leikkaa oksaan viisto imupinta. Työnnä oksa tarpeeksi syvälle sieneen, niin se asettuu tukevasti paikoilleen. Jotta oksan imukyky säilyy ja sieni pysyy koossa, oksien paikkoja ei kannata vaihdella.

Syreenikranssi
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt