Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Syreenikakku

3 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 3 h 0 min

Suloisen syreenikakun täytteenä on sitruunatahnaa ja syreenisokerilla maustettua tuorejuustovaahtoa. Koristele kukkainen kakku kunnon kimpulla syötäviä syreenejä.

15.6.2017
Reseptin ainekset
8 annosta
Kostutus, kukkamaito
1 dl
syreenin kukkia
1 dl
maitoa
Vuoan voitelu
1 rkl
voita
1 1/2 rkl
kookoshiutaleita
Kakkupohja
4 kpl
munaa
1 1/4 dl
erikoishienoa sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
perunajauhoja
50 g
mantelijauhetta (1 pussi)
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
leivinjauhetta
Väliin ja päälle
1 dl
syreenin kukkia
1 dl
sokeria
2 dl
kuohukermaa
300 g
maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 dl
sitruunatahnaa (lemon curd)
Koristelu
syreenin kukkia

Upota syreenin kukat maitoon. Kiehauta kukkamaito, jäähdytä ja anna sen tekeytyä pari tuntia jääkaapissa. Siivilöi ennen käyttöä.

Voitele ja leivitä kookoshiutaleilla 2 ½ litran vuoka. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Kääntele ne vaahtoon varovasti puuhaarukalla. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkupohjaa uunin alaosassa noin 30 min. Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä.

Mittaa kukat ja sokeri monitoimikoneen leikkuuterälliseen kulhoon ja aja tasaiseksi. Vaahdota kerma, lisää tuorejuusto ja syreenisokeri. Maistele makeus.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Nosta pohjalevy kakkuvadille ja kostuta levyt kukkamaidolla sitä mukaa kuin täytät kakkua. Levitä kakkulevylle kolmasosa sitruunatahnasta ja tuorejuustovaahdosta ja ripottele täytteen päälle syreenin kukkia, tee loput kerrokset samoin.

Anna kakun makujen tasoittua jääkaapissa noin 30 minuuttia ennen tarjoamista. Siivilöi pinnalle tomusokeria ja koristele kakku syreenin kukilla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt