Syreenikakku

3 h 30 min
0
0

Syreenikakku

Suloisen syreenikakun täytteenä on sitruunatahnaa ja syreenisokerilla maustettua tuorejuustovaahtoa. Koristele kukkainen kakku kunnon kimpulla syötäviä syreenejä.
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Kreetta Järvenpää
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

Kostutus, kukkamaito

  • 1 dlsyreenin kukkia
  • 1 dlmaitoa

Vuoan voitelu

  • 1 rklvoita
  • 1 1/2 rklkookoshiutaleita

Kakkupohja

  • 4 kplmunaa
  • 1 1/4 dlerikoishienoa sokeria
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlperunajauhoja
  • 50 gmantelijauhetta (1 pussi)
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 tlleivinjauhetta

Väliin ja päälle

  • 1 dlsyreenin kukkia
  • 1 dlsokeria
  • 2 dlkuohukermaa
  • 300 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 1 1/2 dlsitruunatahnaa (lemon curd)

Koristelu

  • syreenin kukkia

Tee näin

3 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN3 h

Upota syreenin kukat maitoon. Kiehauta kukkamaito, jäähdytä ja anna sen tekeytyä pari tuntia jääkaapissa. Siivilöi ennen käyttöä.

Voitele ja leivitä kookoshiutaleilla 2 ½ litran vuoka. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Kääntele ne vaahtoon varovasti puuhaarukalla. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkupohjaa uunin alaosassa noin 30 min. Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä.

Mittaa kukat ja sokeri monitoimikoneen leikkuuterälliseen kulhoon ja aja tasaiseksi. Vaahdota kerma, lisää tuorejuusto ja syreenisokeri. Maistele makeus.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Nosta pohjalevy kakkuvadille ja kostuta levyt kukkamaidolla sitä mukaa kuin täytät kakkua. Levitä kakkulevylle kolmasosa sitruunatahnasta ja tuorejuustovaahdosta ja ripottele täytteen päälle syreenin kukkia, tee loput kerrokset samoin.

Anna kakun makujen tasoittua jääkaapissa noin 30 minuuttia ennen tarjoamista. Siivilöi pinnalle tomusokeria ja koristele kakku syreenin kukilla.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä