Syreenisokeri

5 min
5
0

Syreenisokeri

GL
MA
MU
VE
0
5
Helppo syreenisokeri sopii maustamaan juomia, jälkiruokia ja leivonnaisia. Testaa syreenisokeria esimerkiksi pannacottaan. Voit halutessasi siivilöidä maustuneesta sokerista kukat pois.
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Kreetta Järvenpää
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 annosta)

  • 2 dlsyreenin kukkia
  • 2 dlsokeria

Tee näin

5 min
{
AKTIIVINEN5 min
PASSIIVINEN

Riivi kukat oksista. Jos kukat tuntuvat kosteilta, anna niiden kuivua talouspaperin päällä. Annostele purkkiin vuorotellen syreenejä ja sokeria.

Anna purkin olla ilman kantta, kunnes kukat ovat kuivuneet. Jos sokeriin tulee kosteuspaakkuja, ravistele purkkia päivittäin.

Sokeri on käyttökelpoista jo muutaman päivän päästä.

* Tee kukkasokeria myös ruusun ja laventelin kukista.

* Syreenisuolaa voit tehdä samaan tyyliin suolasta ja käyttää sitä sormisuolan tapaan.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä