
”Tätä olisi voinut vetää koko uunivuoallisen” – 3 kaalilaatikkoa, joita lukijamme rakastavat
Syksyn suosikkiruoka on ehdottomasti kaalilaatikko. Kokosimme kolme ohjetta, joista kannattaa kokeilla vaikka kaikkia!
1. Paras klassikko-ohje

Kotonan suosikkikaalilaatikon ohjeen kommenteista ei ylistystä puutu! Laatikon kaava on perinteinen ja siksi niin hyvä. Reseptiin käytetään jauhelihaa, kaalia ja riisiä. Kommenteissa monet kuitenkin vinkkaavat, että riisin voi hyvin vaihtaa myös ohraan.
”Tätä olisi voinut vetää koko uunivuoallisen! Ihan sikahyvää!”
”Paras ohje, joka on vastaan tullut.”
”Yksinkertainen resepti, helppo valmistaa. Meidän todella kulinaristiperhe ihastui tähän perinneruokaan kovasti.”
”Ensimmäistä kertaa elämässäni tein kaalilaatikkoa tämän ohjeen mukaan ja tuli erittäin hyvää!”
2. Pikaversio pannulla

Kaalilaatikon voi tehdä myös vähän nopeammin. Kun paistat perinteiset ainekset paistinpannulla, pitkä haudutus jää väliin. Maku on kuitenkin ihana. ”Tein taas eilen tätä, nyt kokeilin hirvenjauhelihaa. Tosi hyvää tuli!”, Sari kommentoi pannukaalilaatikkoa.
3. Pelillä tehtynä parempi

Kaalin hienoksi pilkkominen ja ruskistaminen pannulla voi olla työlästä – ja usein kaalisilppua löytyy lopulta lattialtakin. Tässä versiossa voit ohittaa koko vaiheen ja vain viipaloida kaalin paksuiksi siivuiksi öljytylle uunipellille. Uunissa kaali paahtuu pehmeän mehukkaaksi.