4,1(30)
Kaalilaatikko pannulla – tutun klassikkoruoan pikaversio
Gluteeniton
Laktoositon
Maidoton
Munaton
1 h
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 45 min
Kaalilaatikko valmistuu myös näppärästi pannulla. Mehevä ja maukas pikaversio on tarjoiluvalmis perinteistä serkkuaan nopeammin. Kokeile ja ihastu!
Reseptin ainekset
4 annosta
Kaalilaatikko pannulla
1 rklrypsiöljyä
400 gsika-nautajauhelihaa
1sipuli (hienoksi silputtuna)
1valkokaali (suikaloituna)
½ tlsuolaa
½ tlmustapippuria (rouhittuna)
1½ rklhedelmäsokeria (tai tavallista sokeria)
1½ dlvettä
Tarjoiluun
½ dltuoretta meiramia

Kaalilaatikko pannulla – ohje:

  1. Ruskista jauheliha öljyssä pannulla. Lisää sipuli ja kuullota se pehmeäksi.
  2. Lisää kaali, suola, pippuri ja (hedelmä)sokeri. Paista hetki sekoitellen, kunnes kaali on läpikuultavaa.
  3. Lisää vesi ja hauduta kannen alla keskilämmöllä kypsäksi, vähintään puolisen tuntia välillä seosta käännellen.
  4. Viimeistele kaalilaatikko tuoreella meiramilla.

Vinkki!

Hedelmäsokeri korostaa ihanasti kaalin makua, mutta voit halutessasi käyttää kaalilaatikon makeuttamiseen myös tavallista sokeria. 

7 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.