


Kaalilaatikko pannulla – tutun klassikkoruoan pikaversio
1 h 0 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 45 min
Kaalilaatikko valmistuu myös näppärästi pannulla. Mehevä ja maukas pikaversio on tarjoiluvalmis perinteistä serkkuaan nopeammin. Kokeile ja ihastu!
Reseptin ainekset
4 annosta
Kaalilaatikko pannulla
1 rkl
rypsiöljyä
400 g
sika-nautajauhelihaa
1
sipuli (hienoksi silputtuna)
1
valkokaali (suikaloituna)
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria (rouhittuna)
1½ rkl
hedelmäsokeria (tai tavallista sokeria)
1½ dl
vettä
Tarjoiluun
½ dl
tuoretta meiramia
Kaalilaatikko pannulla – ohje:
- Ruskista jauheliha öljyssä pannulla. Lisää sipuli ja kuullota se pehmeäksi.
- Lisää kaali, suola, pippuri ja (hedelmä)sokeri. Paista hetki sekoitellen, kunnes kaali on läpikuultavaa.
- Lisää vesi ja hauduta kannen alla keskilämmöllä kypsäksi, vähintään puolisen tuntia välillä seosta käännellen.
- Viimeistele pannukaalilaatikko tuoreella meiramilla.
Vinkit!
- Hedelmäsokeri korostaa ihanasti kaalin makua, mutta voit halutessasi käyttää kaalilaatikon makeuttamiseen myös tavallista sokeria.
- Maistuisiko sittenkin perinteinen versio? Ota talteen suosituin kaalilaatikko-ohjeemme!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat