Maku

Kaalilaatikko pannulla – tutun klassikkoruoan pikaversio

1 h
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
45 min
Kaalilaatikko valmistuu myös näppärästi pannulla. Mehevä ja maukas pikaversio on tarjoiluvalmis perinteistä serkkuaan nopeammin. Kokeile ja ihastu!
GL
LA
MA
MU
4.1
7
Julkaistu 15.11.2014


Reseptin ainekset (4 annosta)

Kaalilaatikko pannulla

  • 1 rklrypsiöljyä
  • 400 gsika-nautajauhelihaa
  • 1sipuli (hienoksi silputtuna)
  • 1valkokaali (suikaloituna)
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria (rouhittuna)
  • 1½ rklhedelmäsokeria (tai tavallista sokeria)
  • 1½ dlvettä

Tarjoiluun

  • ½ dltuoretta meiramia
Tulosta

Kaalilaatikko pannulla – ohje:

  1. Ruskista jauheliha öljyssä pannulla. Lisää sipuli ja kuullota se pehmeäksi.
  2. Lisää kaali, suola, pippuri ja (hedelmä)sokeri. Paista hetki sekoitellen, kunnes kaali on läpikuultavaa.
  3. Lisää vesi ja hauduta kannen alla keskilämmöllä kypsäksi, vähintään puolisen tuntia välillä seosta käännellen.
  4. Viimeistele kaalilaatikko tuoreella meiramilla.

Vinkki!

Hedelmäsokeri korostaa ihanasti kaalin makua, mutta voit halutessasi käyttää kaalilaatikon makeuttamiseen myös tavallista sokeria. 

7 kommenttia