Suloinen (ja syötävä!) joulutervehdys piparitaikinasta
Ruoka
Suloinen (ja syötävä!) joulutervehdys piparitaikinasta
Supersuloinen pipariovi ilahduttaa vaikkapa naapureita tai lastentarhan väkeä. Tämä joulutervehdys on helppo leipoa ja hauska koristella.
12.12.2017
 |
Meillä kotona

Piparioven tarvikkeet:

  • piparkakkutaikinaa
  • nallekarkkeja
  • sokerikuorrutetta (valkoista, punaista ja vihreää)
  • lumihiutale-sokerirakeita
  • ranskanpastilli

Valmista piparinen ovi näin:

Leivo piparkakkutaikina itse tai sulata valmis piparitaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli viileä taikina jauhotetulla pöydällä noin 3-4 mm paksuksi levyksi.

Leikkaa taikinasta 10 × 18 cm suorakaide ovea varten. Tee oven keskelle neljä noin 1 ½ cm × 2 ½ cm ikkunaruutua terävällä veitsellä.

Paista piparia 200-asteisessa uunissa noin 4 minuuttia ja nosta pelti uunista. Laita jokaiseen ikkunaan yksi nallekarkki ja paista uunissa vielä noin 2-3 minuuttia, kunnes karkki on sulanut ikkunalasiksi. Anna piparioven jäähtyä hyvin ennen koristelua.

Koristele ovi liimamalla sokerikuorrutteella oveen kuusipipari, piparminttutankoja ja lumihiutale-sokerirakeita. Piirrä ikkunanpuitteet punaisella, lumihanki valkoisella ja kuusi vihreällä sokerikuorrutteella. Viimeistele kuusi pehmeillä hopeahelmillä ja liimaa ranskanpastilli oveen kahvaksi. Anna koristeiden kuivua ja piparinen ovi on valmis!

Koristele supersöpö pipariovi mieleiseksi. Tätä sisäänkäyntiä koristaa pikkuinen joulukuusi.

Kommentoi »