Somista jouluinen parveke
Piha ja puutarha
Somista jouluinen parveke
Jouluinen parveke somistetaan kynttilöillä, valoilla, havuilla ja joulukukilla. Poimi parhaat ideat ja loihdi parvekkeestasi valon ja lumen kimmeltävä valtakunta.
31.10.2017
 |
Viherpiha

1. Peilin taikavoima toimii loistavasti jouluparvekkeella. Kynttilöiden, tähtitaivaan ja kimmeltävien koristeiden luoma valo moninkertaistuu ja saa koko tilan hehkumaan. Rapistuneet ikkunanpuitteet luovat romanttista tunnelmaa ja saavat mielikuvituksen lentämään. Mitä kaikkea ne ovat nähneetkään, ennen kuin ne päätyivät peilin kehyksiksi parvekkeelle.

2. Muhkea sypressi kohoaa jalustallaan juhlavaksi joulupuuksi. Kasvi on viihtyy viileällä parvekkeella neulasiaan varistamatta syyskuusta asti. Sinertävänvihreä joulupuu tarjoaa vaikuttavan taustan lasi- ja kristallikoristeille. Pienet havukasvit täydentävät asetelmaa.
3. Kristallikruunu on parvekkeen todellinen katseenvangitsija. Itse tehdyt kynttilät täydentävät vanhanajan tunnelmaa ja saavat kristallit kimmeltämään.
4. Hyasintin kukinta jatkuu viileällä parvekkeella jopa viikkoja. Nuput värittyvät pikkuhiljaa, ja kukan aukeamisesta saa nauttia pitkän aikaa. Sisalkuitu on kätevä materiaali kukkaistutusten somistamiseen eri vuodenaikoina. Se myös peittää multapinnan näppärästi. Valkoinen kuitu luo mielikuvaa lumesta, vihreä orastavasta keväästä.
5. Kaunis kranssi syntyy eri havuista, kuten männyn, kuusen, pihdan ja tuijan oksista. Kranssin voi ostaa valmiina, mutta sen tekeminen on myös helppoa. Kerää tuoreita oksia maanomistajan luvalla tai osta havuja ja pajua torilta. Kiedo pohjarengas tuoreesta pajusta ja kiinnitä havuniput siihen rautalangalla. Kranssista tulee elävämpi, jos yhdistät eri havuja samaan nippuun.
6. Valosarjat mahdollistavat hauskojen valoasetelmien sommittelun parvekkeelle. Valkoinen sisalkuitu siivilöi valon kauniisti ja luo huurteista vaikutelmaa havujen pinnalle.
7. Lumilyhty parvekkeella, vai onko sittenkään? Lumilyhdyn muotoinen valosarja on erehdyttävästi lumipalloista tehdyn lyhdyn oloinen, mutta sen sulamisesta ei tarvitse olla huolissaan.

Lue lisää:

2 kommenttia