"Kun villiyrttikausi keväällä alkaa, mieleeni pukkaa ideoita ja visioita uusista leivonnaisista aamusta iltaan. Vietänkin lähes kaikki vapaahetkeni keväästä syksyyn joko ulkoilemassa lähiseuduilla villiyrttejä etsien tai keittiössäni satoa käsittelemässä ja leipomassa.
Uppoudun villiyrttien kanssa puuhasteluun usein niin, että muut asiat jäävät helposti kokonaan taka-alalle. Mieheni saattaa ihmetellä keittiöön tullessaan, että miten siellä pitäisi mahtua tekemään ruokaa, kun kaikki tasot ovat täynnä kuivumassa olevia yrttejä.
On mahtavaa, että luonnosta voi löytää niin ravitsevia, kauniita ja ihanasti tuoksuvia aineksia. Uusien kasvien ja makuyhdistelmien kokeileminen on koukuttavan jännittävää. Leipomusten ravintoarvo nousee, kun niihin lisää villiyrttejä.
Tärkeitä asioita ovat myös luovuus ja visuaalisuus. Terveellinen, herkullinen, kaunis ja yllätyksellinen ruoka merkitseekin minulle syötävän taiteen tekemistä.
Parhaillaan olen innoissani aromaattisesta ja maanläheiseltä tuoksuvasta siankärsämöstä, joka sopii maustamaan esimerkiksi suklaakakun. Medeltä ja kukkaiselta maistuva valkoapila taas antaa muffineihin raikkaan metsäisen maun. Myös kuivattu nokkonen sopii makeisiin leivonnaisiin, kun sen yhdistää sitruunan kanssa.
Arkista ja tavallista kasvia, kuten apilaa, ei ulkona välttämättä aina edes huomaa, mutta se tuo luonnon sisälle virkistävällä ja voimaannuttavalla tavalla. Tulen valtavan onnelliseksi, kun katselen kukkia. Villisadon kautta minulle syntyy yhteys luontoon, joka on voiman, tasapainon ja mielenrauhan lähteeni.
Kasvit inspiroivat minua loputtomasti, ja saan koristeluun visuaalisen idean usein jonkin kasvin väristä tai muodosta. Teen monesti piirakan tai kakun päälle mandala-kuvion, joka symboloi universumia. Siinä on keskus, josta muut koristeet lähtevät. Mandala syntyy alitajunnasta, ja sen tekemisestä tulee rauhallinen ja inspiroitunut olo.
Kaikkein ihaninta villiyrttihurahduksessa on kuitenkin se, kun saan tarjota leipomuksiani perheelleni ja ystävilleni."