Kotivinkki

Apilamuffinit tuovat kukkakedon kahvipöytään – sujauta takapihan hunajaista aarretta taikinakulhoon!

1 h
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
30 min
Villiyrttileipuri Saara Mane sujauttaa vaniljaisiin apilamuffineihin kuivattua apilaa, joka tuo leivonnaisiin hunajaisen metsäistä makua. Mehevä tuorejuustokuorrutus saa kauniin silauksen syötävien kukkien terälehdistä.
GL
4
0
Julkaistu: 14.6.2021


Reseptin ainekset (10–12 kpl)

  • 150 gpehmeää voita/margariinia
  • 2 dlruoko-tai hienosokeria
  • 2munaa
  • 1sitruuna
  • (vähän kylmää vettä)
  • 2,5 dlgluteenitonta jauhoseosta
  • 1 rklapilajauhetta
  • 1 tlaitoa vaniljajauhetta
  • 2 tlleivinjauhetta

Kuorrutus

  • 200 gtuorejuustoa
  • 2 dlkuohukermaa
  • 1 tlsitruunamehua
  • vaniljasokeria tai vaniljajauhetta maun mukaan

Koristelu

  • syötäviä kukkia, kuten orvokkeja, apilan, kehäkukan ja ruiskaunokin terälehtiä
Tulosta

Apilamuffinit valmistuvat näin:

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
  2. Purista sitruunan mehu ja ota yksi teelusikallinen sivuun kuorrutetta varten. Kaada loput sitruunamehut desimittaan ja lisää tarvittaessa kylmää vettä niin, että nestettä on yhteensä puoli desiä.
  3. Lisää mehuseos ja kananmunat yksitellen vaahtoon. Lisää myös keskenään sekoitetut kuivat aineet mukaan seokseen.
  4. Annostele taikina muffinivuokiin ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
  5. Vatkaa kuorrutusta varten kerma vaahdoksi ja sekoita siihen muut ainekset.
  6. Kuorruta jäähtyneet apilamuffinit pursottamalla ja koristele lopuksi syötävillä kukilla.

Kommentoi »