Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Apilamuffinit tuovat kukkakedon kahvipöytään – sujauta takapihan hunajaista aarretta taikinakulhoon!

1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min

Villiyrttileipuri Saara Mane sujauttaa vaniljaisiin apilamuffineihin kuivattua apilaa, joka tuo leivonnaisiin hunajaisen metsäistä makua. Mehevä tuorejuustokuorrutus saa kauniin silauksen syötävien kukkien terälehdistä.

14.6.2021
Reseptin ainekset
10–12 kpl
150 g
pehmeää voita/margariinia
2 dl
ruoko-tai hienosokeria
2
munaa
1
sitruuna
(vähän kylmää vettä)
2,5 dl
gluteenitonta jauhoseosta
1 rkl
apilajauhetta
1 tl
aitoa vaniljajauhetta
2 tl
leivinjauhetta
Kuorrutus
200 g
tuorejuustoa
2 dl
kuohukermaa
1 tl
sitruunamehua
vaniljasokeria tai vaniljajauhetta maun mukaan
Koristelu
syötäviä kukkia, kuten orvokkeja, apilan, kehäkukan ja ruiskaunokin terälehtiä

Apilamuffinit valmistuvat näin:

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
  2. Purista sitruunan mehu ja ota yksi teelusikallinen sivuun kuorrutetta varten. Kaada loput sitruunamehut desimittaan ja lisää tarvittaessa kylmää vettä niin, että nestettä on yhteensä puoli desiä.
  3. Lisää mehuseos ja kananmunat yksitellen vaahtoon. Lisää myös keskenään sekoitetut kuivat aineet mukaan seokseen.
  4. Annostele taikina muffinivuokiin ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
  5. Vatkaa kuorrutusta varten kerma vaahdoksi ja sekoita siihen muut ainekset.
  6. Kuorruta jäähtyneet apilamuffinit pursottamalla ja koristele lopuksi syötävillä kukilla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt