Kotivinkki

Kakku kuin kimppu! Villiyrtti-suklaakakku saa viehkon säväyksen siankärsämöstä

5 h 30 min
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
4 h 45 min
Villiyrttileipuri Saara Manen vähähiilihydraattinen suklaajuustokakku maustetaan aromaattisella siankärsämöllä. "Ihastuin Ketoreseptit-blogin täyteläiseen ketosuklaajuustokakkuun, ja halusin leipoa siitä kesäisen version. Villiyrttisäväys täydentää ihanasti browniepohjan suklaista makua", Saara kertoo.
GL
5
0
Julkaistu: 15.6.2021


Reseptin ainekset (8 palaa)

Pohja

  • 50 gvoita
  • 40 gtummaa suklaata (väh. 80 %)
  • 2luomumunaa
  • 1 tlkuivattua ja jauhettua siankärsämöä
  • ½ dlmantelijauhoa
  • ½ dltomukarppisokeria
  • ½ tlleivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • ripaus aitoa vaniljajauhetta

Täyte

  • 60gtummaa suklaata (väh. 80 %)
  • 2liivatelehteä
  • 250 gtuorejuustoa
  • ½ dltomukarppisokeria
  • ½–1 tlaitoa vaniljajauhetta
  • 1 rklvahvaa kahvia
  • 1 ½ dlkuohukermaa

Koristelu

  • villiyrttejä, kuten apilaa ja siankärsämöä
  • esimerkiksi karhunvadelmia, mustikoita ja vadelmia
Tulosta

Villiyrtti-suklaakakku valmistuu näin:

  1. Vuoraa irtopohjavuoka (⌀ 16 cm) leivinpaperilla. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sulata voi ja suklaa kattilassa. Sekoita ja jäähdytä seos huoneenlämpöiseksi.
  2. Lisää seokseen kananmunat ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
  3. Paista pohjaa noin 15–20 minuuttia uunin keskitasolla. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  4. Laita liivatelehdet kulhoon kylmään veteen pehmenemään.
  5. Vaahdota kerma löysähköksi vaahdoksi.
  6. Sulata suklaa ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Sekoita mukaan huoneenlämpöinen tuorejuusto ja makeutus. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi. Liuota liivate kuumaan kahviin ja lisää nauhana seokseen samalla sekoittaen.
  7. Nostele kermavaahto kevyesti suklaa-tuorejuustoseoksen joukkoon. Laita täyte vuokaan kakkupohjan päälle ja peitä vuoka.
  8. Anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään tai vähintään muutamia tunteja. Irrota kakku vuoasta ja asettele tarjoilulautaselle. Siisti reunat ja koristele kauniiksi.

Saara Mane sai inspiraation ohjeeseen Anna Koron Ketoreseptit-blogista. Kakku on gluteeniton ja vähähiilihydraattinen.

Kommentoi »