Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kakku kuin kimppu! Villiyrtti-suklaakakku saa viehkon säväyksen siankärsämöstä

5 h 30 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 4 h 45 min

Villiyrttileipuri Saara Manen vähähiilihydraattinen suklaajuustokakku maustetaan aromaattisella siankärsämöllä. "Ihastuin Ketoreseptit-blogin täyteläiseen ketosuklaajuustokakkuun, ja halusin leipoa siitä kesäisen version. Villiyrttisäväys täydentää ihanasti browniepohjan suklaista makua", Saara kertoo.

15.6.2021
Reseptin ainekset
8 palaa
Pohja
50 g
voita
40 g
tummaa suklaata (väh. 80 %)
2
luomumunaa
1 tl
kuivattua ja jauhettua siankärsämöä
½ dl
mantelijauhoa
½ dl
tomukarppisokeria
½ tl
leivinjauhetta
ripaus suolaa
ripaus aitoa vaniljajauhetta
Täyte
60g
tummaa suklaata (väh. 80 %)
2
liivatelehteä
250 g
tuorejuustoa
½ dl
tomukarppisokeria
½–1 tl
aitoa vaniljajauhetta
1 rkl
vahvaa kahvia
1 ½ dl
kuohukermaa
Koristelu
villiyrttejä, kuten apilaa ja siankärsämöä
esimerkiksi karhunvadelmia, mustikoita ja vadelmia

Villiyrtti-suklaakakku – ohje:

  1. Vuoraa irtopohjavuoka (⌀ 16 cm) leivinpaperilla. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sulata voi ja suklaa kattilassa. Sekoita ja jäähdytä seos huoneenlämpöiseksi.
  2. Lisää seokseen kananmunat ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
  3. Paista pohjaa noin 15–20 minuuttia uunin keskitasolla. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  4. Laita liivatelehdet kulhoon kylmään veteen pehmenemään.
  5. Vaahdota kerma löysähköksi vaahdoksi.
  6. Sulata suklaa ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Sekoita mukaan huoneenlämpöinen tuorejuusto ja makeutus. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi. Liuota liivate kuumaan kahviin ja lisää nauhana seokseen samalla sekoittaen.
  7. Nostele kermavaahto kevyesti suklaa-tuorejuustoseoksen joukkoon. Laita täyte vuokaan kakkupohjan päälle ja peitä vuoka.
  8. Anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään tai vähintään muutamia tunteja. Irrota kakku vuoasta ja asettele tarjoilulautaselle. Siisti reunat ja koristele kauniiksi.

Saara Mane sai inspiraation ohjeeseen Anna Koron Ketoreseptit-blogista. Kakku on gluteeniton ja vähähiilihydraattinen.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt