


Kakku kuin kimppu! Villiyrtti-suklaakakku saa viehkon säväyksen siankärsämöstä
5 h 30 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 4 h 45 min
Villiyrttileipuri Saara Manen vähähiilihydraattinen suklaajuustokakku maustetaan aromaattisella siankärsämöllä. "Ihastuin Ketoreseptit-blogin täyteläiseen ketosuklaajuustokakkuun, ja halusin leipoa siitä kesäisen version. Villiyrttisäväys täydentää ihanasti browniepohjan suklaista makua", Saara kertoo.
Reseptin ainekset
8 palaa
Pohja
50 g
voita
40 g
tummaa suklaata (väh. 80 %)
2
luomumunaa
1 tl
kuivattua ja jauhettua siankärsämöä
½ dl
mantelijauhoa
½ dl
tomukarppisokeria
½ tl
leivinjauhetta
ripaus suolaa
ripaus aitoa vaniljajauhetta
Täyte
60g
tummaa suklaata (väh. 80 %)
2
liivatelehteä
250 g
tuorejuustoa
½ dl
tomukarppisokeria
½–1 tl
aitoa vaniljajauhetta
1 rkl
vahvaa kahvia
1 ½ dl
kuohukermaa
Koristelu
villiyrttejä, kuten apilaa ja siankärsämöä
esimerkiksi karhunvadelmia, mustikoita ja vadelmia
Villiyrtti-suklaakakku – ohje:
- Vuoraa irtopohjavuoka (⌀ 16 cm) leivinpaperilla. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sulata voi ja suklaa kattilassa. Sekoita ja jäähdytä seos huoneenlämpöiseksi.
- Lisää seokseen kananmunat ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
- Paista pohjaa noin 15–20 minuuttia uunin keskitasolla. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Laita liivatelehdet kulhoon kylmään veteen pehmenemään.
- Vaahdota kerma löysähköksi vaahdoksi.
- Sulata suklaa ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Sekoita mukaan huoneenlämpöinen tuorejuusto ja makeutus. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi. Liuota liivate kuumaan kahviin ja lisää nauhana seokseen samalla sekoittaen.
- Nostele kermavaahto kevyesti suklaa-tuorejuustoseoksen joukkoon. Laita täyte vuokaan kakkupohjan päälle ja peitä vuoka.
- Anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään tai vähintään muutamia tunteja. Irrota kakku vuoasta ja asettele tarjoilulautaselle. Siisti reunat ja koristele kauniiksi.
Saara Mane sai inspiraation ohjeeseen Anna Koron Ketoreseptit-blogista. Kakku on gluteeniton ja vähähiilihydraattinen.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat