Kakku kuin kimppu! Villiyrtti-suklaakakku saa viehkon säväyksen siankärsämöstä
5 h 30 min
{
Aktiivinen
45 minPassiivinen
4 h 45 minVilliyrttileipuri Saara Manen vähähiilihydraattinen suklaajuustokakku maustetaan aromaattisella siankärsämöllä. "Ihastuin Ketoreseptit-blogin täyteläiseen ketosuklaajuustokakkuun, ja halusin leipoa siitä kesäisen version. Villiyrttisäväys täydentää ihanasti browniepohjan suklaista makua", Saara kertoo.
GL
5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 15.6.2021

Kakku kuin kimppu! Villiyrtti-suklaakakku saa viehkon säväyksen siankärsämöstä
Reseptin ainekset (8 palaa)
Pohja
- 50 gvoita
- 40 gtummaa suklaata (väh. 80 %)
- 2luomumunaa
- 1 tlkuivattua ja jauhettua siankärsämöä
- ½ dlmantelijauhoa
- ½ dltomukarppisokeria
- ½ tlleivinjauhetta
- ripaus suolaa
- ripaus aitoa vaniljajauhetta
Täyte
- 60gtummaa suklaata (väh. 80 %)
- 2liivatelehteä
- 250 gtuorejuustoa
- ½ dltomukarppisokeria
- ½–1 tlaitoa vaniljajauhetta
- 1 rklvahvaa kahvia
- 1 ½ dlkuohukermaa
Koristelu
- villiyrttejä, kuten apilaa ja siankärsämöä
- esimerkiksi karhunvadelmia, mustikoita ja vadelmia
Villiyrtti-suklaakakku valmistuu näin:
- Vuoraa irtopohjavuoka (⌀ 16 cm) leivinpaperilla. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sulata voi ja suklaa kattilassa. Sekoita ja jäähdytä seos huoneenlämpöiseksi.
- Lisää seokseen kananmunat ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
- Paista pohjaa noin 15–20 minuuttia uunin keskitasolla. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Laita liivatelehdet kulhoon kylmään veteen pehmenemään.
- Vaahdota kerma löysähköksi vaahdoksi.
- Sulata suklaa ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Sekoita mukaan huoneenlämpöinen tuorejuusto ja makeutus. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi. Liuota liivate kuumaan kahviin ja lisää nauhana seokseen samalla sekoittaen.
- Nostele kermavaahto kevyesti suklaa-tuorejuustoseoksen joukkoon. Laita täyte vuokaan kakkupohjan päälle ja peitä vuoka.
- Anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään tai vähintään muutamia tunteja. Irrota kakku vuoasta ja asettele tarjoilulautaselle. Siisti reunat ja koristele kauniiksi.
Saara Mane sai inspiraation ohjeeseen Anna Koron Ketoreseptit-blogista. Kakku on gluteeniton ja vähähiilihydraattinen.

Apilamuffinit tuovat kukkakedon kahvipöytään – sujauta takapihan hunajaista aarretta taikinakulhoon!
Kotivinkki

Voikukan terälehdillä maustetut rieskat herkutellaan makoisan voikukkapeston kanssa
Meillä kotona

Hyödynnä pihan keltainen kukkameri ja laita voikukkasima pulputtamaan – terälehdet antavat raikkaalle kesäjuomalle hunajaisen säväyksen
Kotivinkki

Villiyrttisalaatti
Maku

Syreenisokeri
Maku

Syreenikakku
Maku

Nokkosshakshuka on täydellinen brunssiruoka – Lähi-idän keittiöstä tuttu tomaatti-kananmunapannu höystetään nyt nokkosilla
Maku

Vuohenputkipiirakka
Maku