Puhdas siivousliina poistaa lian parhaiten
Sisustus
Puhdas siivousliina poistaa lian parhaiten
Pidä huolta kotisi siivousliinoista. Siivous helpottuu, kun värikoodaat liinat ja heität ne välillä pesukoneeseen.
6.10.2016
 |
Kotivinkki
  •  OMAT SIIVOUSLIINAT kannattaa hankkia keittiöön, vessaan, pölyjen pyyhkimiseen, lattioille ja ikkunanpesuun. Hanki ne selkeästi erivärisinä, jotta muistat, mikä liina on mihinkin tarkoitukseen.
  •  PÖLYJEN PYYHKIMISEEN suositellaan käytettävän kahta eri liinaa. Pölykinnas tai -liina imee ensin pois pölyn pois ja nihkeä mikrokuituinen irrottaa lian ja rasvan. Purista mikrokuituliina niin kuivaksi kuin saat.
  •  PESE LIINAT pesukoneessa 60–90 asteessa, jossa bakteerit kuolevat tehokkaimmin. Älä käytä valkaisu-tai huuhteluainetta, sillä ne heikentävät imukykyä. Pieni määrä pesuainetta riittää. Muista tarkistaa pesulappu ennen pesua. Anna liinojen kuivua ilmavasti tai kuivata ne kuivausrummussa.
  •  ÄLÄ PESE niitä yhdessä muiden tekstiilien kanssa. Liinan imukyky heikentyy, jos sen kuituihin pääsee nukkaa muista tekstiileistä. Heitä liina pois, kun se haisee pahalle eikä haju lähde pesemälläkään. Rujo ulkonäkökin kertoo paljon.
  •  NAVETOISSA KÄYTETTÄVÄT mikrokuituiset utareliinat sopivat myös kotikäyttöön. Antibakteerista utareliinaa voi käyttää kodin kaikille pinnoille. Se puhdistaa tehokkaasti ja on todella imukykyinen.

Asiantuntijana Anneli Rantamäki, Kotitalousopettajien liitto ry:n puheenjohtaja.

Bambuliinan voi virkata myös itse. Katso ohje täältä.

Suosittelemme myös näitä:

Kommentoi »