Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Papusato talteen

Papujen pakastaminen – nappaa ruokatoimittaja Mari Harjulan 5 helppoa vinkkiä!

Papujen pakastaminen kannattaa, jotta voit nauttia niiden herkullisesta mausta vielä satokauden jälkeenkin. Ruokatoimittaja Mari Harjulan vinkeillä onnistut papusadon säilömisessä.

12.8.2024

Papujen pakastaminen – 5 vinkkiä

1. Napsi päädyt ja pätki osiin

Perkaa pavut napsaisemalla niistä kanta ja kärki pois. Täysimittaiset pitkät pavut voit halutessasi katkoa pariin kolmeen osaan ennen esikeittämistä.

2. Esikiehauta

Ryöppää eli keitä papuja runsaassa vedessä kattilassa 2–4 minuuttia koosta riippuen, mikä lopettaa niiden entsyymitoiminnan ja parantaa säilyvyyttä.

Bataatti-papusalaatti
Bataatti-papusalaatti saa ruokaisuutta kaurasta ja makua fetasta. Bataatin voi korvata esimerkiksi

3. Valuta ja jäähdytä

Valuta pavut siivilässä ja jäähdytä vielä mahdollisimman nopeasti juoksevan kylmän veden alla. Valuta huuhteluvesi pois huolellisesti ja kuivaa pavut vielä tarvittaessa, ettei niihin jää kosteutta.

Pavuilla täytetty pakastuspussi tyhjenee ilmasta, kun upotat sen veteen suuaukkoon saakka. Tämän jälkeen voit sulkea pussin ja nostaa sen ylös vedestä.
Ella Junnilan kanakeitto
Korkeushyppääjä Ella Junnilan kanakeitto on arkiruokaa parhaimmillaan. Sopassa on kanaa, juureksia ja papuja, mutta muuten ainekset vaihtelevat sen mukaan, mitä kaapeista sattuu löytymään.

4. Pakkaa kerta-annoksina pusseihin

Pakasta pavut kerta-annoksina pakastuspusseihin, jotka vievät vähän tilaa pakastimessa. Poista pusseista ylimääräinen ilma ennen sulkemista, mikä takaa kompaktin koon ja lisää säilyvyyttä.

5. Käytä jäisinä

Lisää esikiehautetut, pakastetut pavut jäisinä ruokiin loppuvaiheessa tai kiehauta pienessä määrässä vettä ennen käyttöä. Kuumenna niitä ainakin 5 minuuttia vielä sulattamisen jälkeen.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt