


Mikä täydellinen lounassalaatti! Pirteä bataatti-papusalaatti saa ruokaisuutta kaurasta ja makua fetasta
35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 20 min
Nosta pöytään astetta parempi arkisalaatti. Täyttävä lounassalaatti syntyy kaurasta, pavuista, bataatista ja fetasta.
Reseptin ainekset
4 annosta
1½ dl
ruokakauraa ( esim. Fazer Willja)
1 (500 g)
bataatti
2 rkl
oliiviöljyä
1 tl
juustokuminaa
½ tl
suolaa
200 g
vihreitä papuja
1 rku
viinisuolaheinää
1 dl
kuorellisia manteleita
200 g
fetajuustoa
Kastike
4 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
sitruunanmehua
2 tl
dijonsinappia
1 tl
hunajaa
½ tl
suolaa
⅓ tl
mustapippuria
3 rkl
ruohosipulia hienonnettuna
Bataatti-papusalaatti – ohje:
- Keitä kaura pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä. Sekoita kastike ja kaada puolet kastikkeesta kauran sekaan.
- Pese bataatti huolellisesti. Leikkaa bataatti ensin parin sentin viipaleiksi ja sitten 2–4 osaan. Pyöräytä palat öljyssä ja mausta juustokuminalla ja suolalla. Levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200 asteessa 15–20 minuuttia.
- Leikkaa pavuista kovat kannat ja huuhtele ne. Keitä papuja suolalla maustetussa vedessä 3 minuuttia. Kaada vesi pois ja jäähdytä pavut kylmässä vedessä.
- Kokoa salaatti kaurasta, bataatista, pavuista ja viinisuolaheinästä vadille tai kulhoon. Rouhi mantelit sekaan ja murustele fetaa päälle. Valuta loppu kastike salaattiin.
Vinkki!
Bataatin sijaan salaatin voi tehdä mainiosti myös myskikurpitsasta tai porkkanoista.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat