Nikkaroi yrttihylly jämälaudoista
Tee itse
Nikkaroi yrttihylly jämälaudoista
Tee varaston ylijäämälaudoista hylly yrteille tai pienelle keittiöpuutarhalle.
22.3.2016
 |
Viherpiha

Yrttihylly syntyy kolmella leveällä laudalla ja muutamalla lyhyellä laudanpätkällä. Pitkät laudat tulevat pystypuiksi, lyhyistä tehdään laatikot. Pystylautojen kannattaa olla ainakin 15 sentin levyisiä, jotta laatikot saavat syvyyttä ja yrtit tarpeeksi multaa ympärilleen. Laatikoiden leveyden voi päättää seinätilan tai olemassa olevien lautojen pituuden mukaan.

Yrttihyllykön mitat: korkeus 200 cm, leveys 100 cm, syvyys 20 cm.

Yrttihyllykkö – tarvikkeet:

  • pystylaudat 200 cm, 3 kpl
  • vaakalaudat 60 cm, 16 kpl ja 40 cm, 10 kpl
  • rimaa kannattimiksi noin 200 cm
  • saha, pora ja ruuvinväännin
  • ruuveja
  • hiomapaperia
  • rullamitta, suorakulma ja kynä.

Yrttihyllykkö – ohje:

1. Sahaa tarvittavat laudat ja hio sahareunat siisteiksi. Aseta pystylaudat vierekkäin ja kiinnitä ruuveilla tukirimoja kukkalaatikoiden pohjalautoja varten.
2. Nosta päädyt kyljelleen ja ota nurkista ristimitta, jotta saat pystylaudat suoraan linjaan. Kiinnitä ensin alimmainen ja ylimmäinen etulauta. Jos haluat korkean laatikon, ruuvaa pari lautaa päällekkäin.
3. Kun ensimmäinen osa on valmis, kiinnitä pohjarimat viereisen puolen laatikkoja varten. Sijoita nämä laatikot edellisten yläpuolelle. Suorakulma on kätevä apuväline tukirimojen paikkojen merkitsemisessä.
Hyllykkö kannattaa kasata ruuveilla. Jos tulee virhe, lauta on helppo irrottaa.
4. Aseta etulaudat paikoilleen ja kiinnitä ne ruuveilla. Tee korkeita ja matalia laatikoita. Ylös voi tehdä avohyllyn. Kun etupuoli on valmis, käännä hyllykkö toisinpäin ja kiinnitä takapuolen laudat.
5. Nosta hyllykkö pystyyn. Pudota päältä laatikoiden pohjat paikoilleen. Pohjat voi tehdä hiukan kapeammasta laudasta, jolloin liika kasteluvesi valuu syntyvästä raosta hyvin pois.
6. Metrin levyinen ja pari metriä korkea hyllykkö tarjoaa tarpeeksi tilaa pienelle keittiöpuutarhalle.
Kommentoi »