Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Mainos: Hermesetas

Näin korvaat sokerin leivonnassa – katso herkulliset jälkiruokareseptit ja nauti!

Uusi Hermesetas Baking sokerin korvike toimii leivonnassa, ruoanlaitossa ja makeuttamisessa kuin tavallinen sokeri, mutta sisältää 70 prosenttia vähemmän kaloreita. Nappaa talteen raikkaat jälkiruokareseptit ja nauti!

1.2.2024

Sitruunainen jogurttikuivakakku

Noin 10 annosta

Valmistusaika 1 tunti 30 min

2 ½ dl mietoa oliiviöljyä

2 dl Hermesetas Baking sokerin korviketta

1 sitruunankuori + ½ sitruunanmehu (3 rkl)

3 kananmunaa

4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

½ tl soodaa

2½ dl kreikkalaista jogurttia

Lemon curd

2 sitruunaa

3 dl Hermesetas Baking sokerin korviketta

2 kananmunaa

75 g margariinia tai voita

Päälle:

2 dl kreikkalaista jogurttia

sitruunankuorta

Hermesetas Baking sokerin korvike muistuttaa koostumukseltaan ja maultaan tavallista sokeria ja sen annostelu on helppoa: tuotetta käytetään samassa suhteessa kuin tavallista sokeria.

Tee näin:

1. Kuumenna uuni 180 asteeseen.

2. Voitele ja leivitä jauhoilla leipävuoka (tilavuus noin 1,5 l) tai vuoraa leivinpaperilla.

3. Sekoita isossa kulhossa oliiviöljy, Hermesetas Baking sokerin korvike ja sitruunan kuori. Lisää kananmunat ja sekoita hyvin. Yhdistä toisessa kulhossa jauhot, leivinjauhe ja sooda. Lisää jauhoseos nesteeseen ja sekoita hyvin. Lisää taikinaan sitruunamehu ja jogurtti, sekoita hyvin.

4. Kaada taikina leipävuokaan ja tasoita pinta. Paista alatasolla noin 60 minuuttia. Peitä kakku foliolla tai leivinpaperilla, jos kakun pinta tummuu liikaa. Kokeile kakun kypsyyttä puutikulla: jos tikkuun ei jää taikinaa, kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä vuoassa noin 15 minuuttia ennen kuin kumoat sen vadille.

Hermesetas Baking sokerin korvike 250 g soveltuu erinomaisesti makeuttamiseen ja leivontaan. Isomaltuloosin ansiosta leivonnaiset ruskistuvat kauniisti uunissa.

5. Tee lemon curd. Raasta pestyjen sitruunoiden keltainen kuoriosa. Purista sitruunoista mehut (1 dl). Sekoita kattilassa sitruunankuoriraaste, sitruunamehu, Hermesetas Baking sokerin korvike ja kananmunat. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen ja anna kypsyä noin 5 minuuttia. Nosta kattila pois liedeltä ja lisää margariini pieninä paloina ja vatkaa hyvin. Anna tahnan jäähtyä. Itse valmistettu lemon curd säilyy kylmässä noin viikon.

6. Lisää jäähtyneen kakun päälle nostellen kreikkalaista jogurttia ja valuta päälle lemon curd -tahnaa. Koristele sitruunankuorella.

Raikas jogurttipäällyste ja lemon curd kruunaavat mehevän kuivakakun. Raasta päälle sitruunankuorta.

Mangojogurttikakku

noin 10 annosta

Valmistusaika 30 min + hyytyminen 6 tuntia

Pohja

4 dl granolaa tai rapeaa mysliä

50 g margariinia tai voita

½ dl hunajaa

Jogurttitäyte

4 liivatelehteä

2 dl vispikermaa

2 dl turkkilaista jogurttia

½ dl Hermesetas Baking sokerin korviketta

1 appelsiinin kuori

2 rkl appelsiinimehua

Mangojogurttitäyte

4 liivatelehteä

2 dl vispikermaa

2 dl turkkilaista jogurttia

½ Hermesetas Baking sokerin korviketta

2 dl mangososetta

2 rkl appelsiinimehua

Koristeluun

tuoreita hedelmiä

sitruunamelissa

Tee näin:

1. Pingota irtopohjakakkuvuoka (halkaisijaltaan 22–24 cm) leivinpaperilla.

2. Mittaa kulhoon murskattu granola. Sekoita sulatettu margariini ja hunaja granolan joukkoon. Painele seos vuokaan tasaisesti ja laita vuoka kylmään täytteiden valmistuksen ajaksi.

Vinkki! Tee mango-jogurttikakku edellisenä päivänä kylmään hyytymään ja koristele juuri ennen tarjoiluhetkeä.

3. Valmista jogurttitäyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahdon joukkoon jogurtti ja Hermesetas Baking sokerin korvike. Raasta sekaan hyvin pestyn appelsiinin kuori. Kuumenna 2 rkl appelsiinimehua. Purista liivatteista vesi pois ja sulata liivatteet mehuun. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos kerma-jogurttiseokseen samalla hyvin sekoittaen. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä kylmässä 2 tuntia.

4. Valmista mango-jogurttitäyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahdon joukkoon jogurtti, Hermesetas Baking sokerin korvike ja mangosose. Kuumenna 2 rkl appelsiinimehua ja sulata liivatteet mehuun. Kaada liivateseos kerma-jogurttiseokseen samalla hyvin sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä kylmässä 4 tuntia tai seuraavaan päivään.

5. Nosta kakku vuoasta tarjoiluvadille. Koristele kakun pinta mango- ja kiivisiivuilla, ananaskirsikoilla ja appelsiinilla tai muilla hedelmillä. Viimeistele sitruunamelissalla.

Onnistu leivonnassa ja ruoanlaitossa!
Hermesetas Baking sokerin korvike on erytritoli- ja stevioliglykosidipohjainen pöytämakeuttaja, jossa on isomaltuloosia. Se näyttää ja maistuu sokerilta ja siinä on 70 % vähemmän kaloreita kuin normaalissa sokerissa.
Lue lisää»

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt