Näin korvaat sokerin leivonnassa – katso herkulliset jälkiruokareseptit ja nauti!
Uusi Hermesetas Baking sokerin korvike toimii leivonnassa, ruoanlaitossa ja makeuttamisessa kuin tavallinen sokeri, mutta sisältää 70 prosenttia vähemmän kaloreita. Nappaa talteen raikkaat jälkiruokareseptit ja nauti!
Sitruunainen jogurttikuivakakku
Noin 10 annosta
Valmistusaika 1 tunti 30 min
2 ½ dl mietoa oliiviöljyä
2 dl Hermesetas Baking sokerin korviketta
1 sitruunankuori + ½ sitruunanmehu (3 rkl)
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
2½ dl kreikkalaista jogurttia
Lemon curd
2 sitruunaa
3 dl Hermesetas Baking sokerin korviketta
2 kananmunaa
75 g margariinia tai voita
Päälle:
2 dl kreikkalaista jogurttia
sitruunankuorta

Tee näin:
1. Kuumenna uuni 180 asteeseen.
2. Voitele ja leivitä jauhoilla leipävuoka (tilavuus noin 1,5 l) tai vuoraa leivinpaperilla.
3. Sekoita isossa kulhossa oliiviöljy, Hermesetas Baking sokerin korvike ja sitruunan kuori. Lisää kananmunat ja sekoita hyvin. Yhdistä toisessa kulhossa jauhot, leivinjauhe ja sooda. Lisää jauhoseos nesteeseen ja sekoita hyvin. Lisää taikinaan sitruunamehu ja jogurtti, sekoita hyvin.
4. Kaada taikina leipävuokaan ja tasoita pinta. Paista alatasolla noin 60 minuuttia. Peitä kakku foliolla tai leivinpaperilla, jos kakun pinta tummuu liikaa. Kokeile kakun kypsyyttä puutikulla: jos tikkuun ei jää taikinaa, kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä vuoassa noin 15 minuuttia ennen kuin kumoat sen vadille.

5. Tee lemon curd. Raasta pestyjen sitruunoiden keltainen kuoriosa. Purista sitruunoista mehut (1 dl). Sekoita kattilassa sitruunankuoriraaste, sitruunamehu, Hermesetas Baking sokerin korvike ja kananmunat. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen ja anna kypsyä noin 5 minuuttia. Nosta kattila pois liedeltä ja lisää margariini pieninä paloina ja vatkaa hyvin. Anna tahnan jäähtyä. Itse valmistettu lemon curd säilyy kylmässä noin viikon.
6. Lisää jäähtyneen kakun päälle nostellen kreikkalaista jogurttia ja valuta päälle lemon curd -tahnaa. Koristele sitruunankuorella.

Mangojogurttikakku
noin 10 annosta
Valmistusaika 30 min + hyytyminen 6 tuntia
Pohja
4 dl granolaa tai rapeaa mysliä
50 g margariinia tai voita
½ dl hunajaa
Jogurttitäyte
4 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
2 dl turkkilaista jogurttia
½ dl Hermesetas Baking sokerin korviketta
1 appelsiinin kuori
2 rkl appelsiinimehua
Mangojogurttitäyte
4 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
2 dl turkkilaista jogurttia
½ Hermesetas Baking sokerin korviketta
2 dl mangososetta
2 rkl appelsiinimehua
Koristeluun
tuoreita hedelmiä
sitruunamelissa
Tee näin:
1. Pingota irtopohjakakkuvuoka (halkaisijaltaan 22–24 cm) leivinpaperilla.
2. Mittaa kulhoon murskattu granola. Sekoita sulatettu margariini ja hunaja granolan joukkoon. Painele seos vuokaan tasaisesti ja laita vuoka kylmään täytteiden valmistuksen ajaksi.

3. Valmista jogurttitäyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahdon joukkoon jogurtti ja Hermesetas Baking sokerin korvike. Raasta sekaan hyvin pestyn appelsiinin kuori. Kuumenna 2 rkl appelsiinimehua. Purista liivatteista vesi pois ja sulata liivatteet mehuun. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos kerma-jogurttiseokseen samalla hyvin sekoittaen. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä kylmässä 2 tuntia.
4. Valmista mango-jogurttitäyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahdon joukkoon jogurtti, Hermesetas Baking sokerin korvike ja mangosose. Kuumenna 2 rkl appelsiinimehua ja sulata liivatteet mehuun. Kaada liivateseos kerma-jogurttiseokseen samalla hyvin sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä kylmässä 4 tuntia tai seuraavaan päivään.
5. Nosta kakku vuoasta tarjoiluvadille. Koristele kakun pinta mango- ja kiivisiivuilla, ananaskirsikoilla ja appelsiinilla tai muilla hedelmillä. Viimeistele sitruunamelissalla.
