
Sitrusta, pistaasia & lakritsia
Trendikkäimmät munkit pyöritellään makusokerissa! Maustatko sokerin sitruunalla, pistaasilla vai lakritsilla?
Vappumunkit saavat ylleen herkullisen makusokerin. Sokeri maustetaan pistaasipähkinällä, sitruunankuorella tai raakalakritsijauheella, nam! Munkkitaikinan ohjeen löydät jutun lopusta.
1. Sitrussokeri
Raasta 1–2 sitruunan tai 2–3 limen kuori. Levitä raaste leivinpaperin päälle pellille ja kuivata 100-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Sekoita sitrusraaste 2 desiin erikoishienoa sokeria tai taloussokeria.
2. Pistaasisokeri
Rouhi noin 1 dl pistaasipähkinöitä. Paahda rouhe kuivalla kuumalla pannulla. Anna jäähtyä. Sekoita pistaasirouhe noin 2 desiin erikoishienoa sokeria tai taloussokeria.
3. Lakritsisokeri
Sekoita noin 1 rkl raakalakritsijauhetta, 2 desiä erikoishienoa sokeria tai taloussokeria.
Munkit maistuvat parhaimmilta tuoreina ja tietenkin itse tehtyinä. Munkkitaikinan ohjeen löydät täältä. Kaipaatko gluteenitonta vaihtoehtoa? Gluteenittomat munkit leivot tällä ohjeella.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat