
Munkkien kuorrutus × 3 – valitsetko sitruunan, Snickersin vai berliininmunkin makuisen kuorrutteen?
Munkkien kuorrutus tuo vaihtelua perinteiselle sokerihunnulle. Kokosimme kolme herkullista vaihtoehtoa. Kokeile suosikkiasi tai ota vaikka kaikki testiin!
Munkkien kuorrutus – 3 herkullista vaihtoehtoa:
Sitruunakuorrutus
Sitruunainen kuorrutus syntyy sekoittamalla pari desilitraa tomusokeria, ruokalusikallinen turkkilaista jogurttia, yhden sitruunan raastettu kuori ja pieni loraus sitruunanmehua. Viimeistele ripottelemalla vielä kostealle kuorrutteelle esimerkiksi unikonsiemeniä tai syötäviä kukkia, kuten sarviorvokkeja.

Berliininmunkkikuorrute
Sekoita pariin desiin tomusokeria ruokalusikallinen vettä ja tippa punaista elintarvikeväriä. Dippaa munkki tomusokeri-vesikuorrutukseen. Voit tuunata kuorrutetta vaihtamalla nesteeksi kookosmaitoa tai hedelmämehua. Värjää kuorrute haluamaksesi geelimäisellä elintarvikevärillä.
Vinkki!
Täytä halutessasi berliininmunkit kermavaahdolla: Tässä tapauksessa halkaise jäähtynyt rinkilä terävällä veitsellä. Vatkaa pari desiä kuohukermaa vaahdoksi ja pursota rinkilälle. Dippaa lakiksi tuleva puolikas kuorrutteeseen ja nosta paikoilleen.

Snickers-kuorrutus
Kuumenna purkillinen karamellisoitua tiivistemaitoa (kondensoitua maitoa) ja kuorruta rinkilä. Rouhi desilitra suolapähkinöitä veitsellä ja ripottele kuorrutteelle. Viimeistele valuttamalla pinnalle sulatettua tummaa suklaata. Jos haluat enemmän suklaata, tee kuorrute sulatetusta lempisuklaasta. Munkkien päälle voi ripotella myös pakastekuivattuja marjoja tai marjajauheita. Kokeile esimerkiksi valkosuklaata ja kuivattua vadelmaa.
