Mökkijoulussa on taikaa! 4 ihastuttavaa mökkiä, jotka ovat jouluna kuin sadusta

Mökkijoulussa on taikaa! 4 ihastuttavaa mökkiä, jotka ovat jouluna kuin sadusta
Pakkanen natisuttaa harmaantuneita hirsiä, sisällä leivinuunissa rätisee tuli. Kaneli ja tuoreet havut tuoksuvat. Nämä kolme ihanan tunnelmallista mökkiä saavat joulumielen valloilleen!
Julkaistu: 10.11.2020

1. Joulunpunainen pikkutorppa maalla

Muina vuodenaikoina voi hullutella, mutta jouluna kaiken pitää olla niin kuin aina ennen, ajattelee Avotakan päätoimittaja Kari-Otso Nevanluoma. Hän viettää joulun suloisessa punaisessa mökissä.

"Iloisen riehan sijasta on mukavaa olla rauhassa ja nautiskella. Kuvittelen joulusta toiseen, että koko maailma on hetkeksi pysähtynyt, eikä mihinkään ole kiire", Kari-Otso kirjoittaa.

Lue juttu hurmaavasta mökistä täältä.

Kari-Otson mökin puuhellassa loimottaa pakkaspäivinä tuli aamusta iltaan.

2. Pakkasessa huokaileva harmaa hirsiherra

Rantalan suvun joulu perinteineen on kuin saduista. Konneveden rannalla Keski-Suomessa sijaitseva hirsitorppa tuoksuu talviomenille, havuille ja piparkakuille, ja ihanan pysähtynyt tunnelma syntyy räsymatoista, himmelistä ja pitsiverhoista.

Kurkkaa ihanaan perinnetorppaan täältä.

Aidot kynttilät, nisupullat ja talviomenat kuuluvat Rantaloiden joulupöytään.

3. Metsänvartijan torppa kapean tien päässä

Pakkanen on huurtanut punamullatun torpan ikkunaruudut, mutta sisällä tuli rätisee leivinuunissa. Rainer Hindsberg viettää joulunaikaa yhdessä puolisonsa kanssa entisessä metsänvartijan torpassa läntisellä Uudellamaalla. Täällä joulun tekevät nostalgisen herkät, huolella rakennetut asetelmat.

Kurkista ihastuttavaan joulutorppaan täältä.

Jouluna on aikaa tunnelmoida, kun valmistelut on tehty hyvissä ajoin. Aaton iltapäivätee maistuu tonttujen ympäröimänä förmaakissa.

4. Punainen hirsimökki kuin joulutarinasta

Tuija Postari-Kivistö ja Kari Kivistö saattoivat 1700-luvun siirtokohteen matkan puolestavälistä valmiiksi asti. Vanhat hirret kuuntelevat nyt perheen tarinoita hevosenkengän muotoisen järven rannalla.

Lue suloisen mökin tarina täältä.

Vanha kaksipaikkainen keinutuoli lepää tuvan paraatipaikalla. Se oli Tuijan ensimmäisiä hankintoja mökille.

Juttu on julkaistu alun perin 19.12.2019. Sitä on täydennetty 10.11.2020 lisäämällä kuvia ja tekstiä.

1 kommentti