Kippis! 10 ohjetta uudenvuodenjuhlien drinkkeihin ja alkoholittomiin mocktaileihin
Ruoka
Kippis! 10 ohjetta uudenvuodenjuhlien drinkkeihin ja alkoholittomiin mocktaileihin
Nosta malja uudelle vuodelle, joko alkoholin kanssa tai ilman. Kokosimme reseptit uudenvuodenjuhlien parhaisiin drinkkeihin!
Julkaistu 28.12.2017
Maku

Uudenvuodenjuhlien drinkit ja alkumaljat

Helakanpunainen kuohuviinidrinkki saa värinsä trendikkäästä granaattiomenasta. Granaattiomenan siementen irrottaminen on vähän työlästä ja epäilemättä myös sotkuista, mutta lopputulos lasissa palkitsee.

Katso täältä, kuinka granaattiomenan siemenet saa irti kätevimmin. Suosittelemme myös pukemaan päälle essun, käyttämään isompaa kulhoa ja tekemään homman tiskialtaassa.

Whiskey sour on vakionimi cocktailbaarien drinkkilistoilla. Klassikkococktail ravistetaan ja juodaan jäiden kanssa tai ilman. Meidän versiossamme maistuvat viskin ja sitruunamehun lisäksi makea vaahterasiirappi, vahva rosmariini ja raikas appelsiini. Usein juomaan laitetaan myös kananmunanvalkuaista tuomaan rakennetta, mutta se ei ole pakollista.

Juoman ravistamiseen ei välttämättä tarvita oikeaa shakeria, vaan tarpeen tullen whiskey sourin voi hyrskyttää myös kannellisessa hillopurkissa.

Perinteinen gin tonic, tuttavallisemmin GT, toimii tietenkin aina. Kokeile juhlan kunniaksi kaunista vadelmaversiota: mausta drinkki pakastevadelmilla, limetillä ja nyt niin kovin trendikkäällä ruusuvedellä. Jos käyttämäsi pakastevadelmat ovat ulkomaisia, kiehauta ja viilennä ne ennen kuin lisäät marjat juoman joukkoon.

Karvaiden, vahvojen juomien ystävä valitsee drinkikseen negronin. Juoman alkuperä on hieman epäselvä, mutta erään tarinan mukaan klassikkococktail syntyi Firenzessä vuonna 1919, siis peräti 98 vuotta sitten.

Raikas kurkku-minttucocktail on paitsi kaunis myös helppo drinkki: sen kun ladot hyvin viilennetyt ainekset suoraan laseihin!

Jos glögistä ei saanut jouluna tarpeekseen, hurjan herkullinen shrub-glögi on oiva valinta myös uudenvuodenjuhliin! Kaunis drinkki saa potkua etikasta, makua kanelista ja tähtianiksesta sekä kuplansa kuohuviinistä.

Vuoden vaihtumista ulkona katselevien on mukava hörppäistä jotain lämmittävää sisälle palatessaan. Valmista rommi-teetoti valmiiksi termoskannuun, ja lämmin juoma odottaa palelevia keittiössä.

Uudenvuodenjuhlien alkoholittomat drinkit

Suosikkimme uudenvuoden alkoholittomista juomista on oikea vanhanajan sitruunalimsa lemonade. Tässä reseptissä drinkki maustetaan inkiväärillä.

Myös iki-ihanasta Collinsista saa kätevästi alkoholittoman version. Raikas muttei liian hapan omenacollins maistuu alkudrinkkinä sekä lapsille että aikuisille.

Karpalo-inkiväärijuoma on paitsi ihanan raikas, myös ihanan helppo drinkki: se syntyy nopeasti sekoittamalla karpalomehua ja ginger alea.

Bonusvinkki! Tarjoa juomien seurana pientä naposteltavaa

Wasabipähkinät maistuvat drinkkien kanssa kerrassaan vastustamattomilta. Reseptimme salaisuus on valkuaisvaahto, jonka avulla pähkinät paahtuvat todella rapeiksi.

1 kommentti