Wasabipähkinät

5
0

Wasabipähkinät

GL
MA
0
5
Kuohkeaksi vatkattu valkuaisvaahto tekee uunissa paahdetuista wasabipähkinöistä vastustamattoman rapeita. Kokeile sinäkin!
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (7 annosta)

  • 1 kplkananmunan valkuainen
  • 1/2 dlruokosokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 1 - 1 1/2 tlwasabijauhetta (esim. Clearspring)
  • 75 gcashewpähkinöitä
  • 75 gpekaanipähkinöitä
  • 150 gmanteleita

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi. Lisää siihen sokeri, suola ja wasabijauhe koko ajan vatkaten.

Kääntele valkuaisseokseen pähkinät. Levitä pähkinät tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperin päälle uunipellille.

Paahda 175-asteisen uunin keskitasolla 15 minuuttia.

Ota pelti uunista. Sekoita ja kääntele pähkinöitä lastalla.

Laske uunilämpö 150 asteeseen. Jatka paahtamista vielä 10–15 minuuttia, kunnes pähkinät saavat kauniin värin. Irrota pähkinät tarvittaessa toisistaan.

Anna pähkinöiden jäähtyä täysin ja säilytä ne tiiviissä kannellisessa rasiassa huoneenlämmössä.

Vinkki!

  • Wasabijauhetta myy esimerkiksi Ruohonjuuri.
  • Sekoita pähkinöitä paahtamisen aikana, jotta saat tasaisen lopputuloksen. 
  • Voit käyttää haluamaasi pähkinäsekoitusta!
MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä