Maku

Vaahterasiirappinen viski sour

5 min
4
0

Vaahterasiirappinen viski sour

GL
MA
MU
0
4
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos
Kun ilta viilenee, vaahterasiirappinen viski sour lämmittää. Viski, makea vaahterasiirappi, vahva rosmariini ja raikas appelsiini ovat kiehtova yhdistelmä. Et tarvitse shakeria, sillä voit sekoittaa juoman myös kannellisessa lasipurkissa.

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kplrosmariinin oksaa
  • 1 dlviskiä (Bourbon)
  • 1/2 dlsitruunamehua
  • 1/2 dlvaahterasiirappia

Lisäksi

  • 1 kplappelsiinia (viipaloituna)

Lisäksi

  • jäitä, tonicia tai kivennäisvettä, tuoretta rosmariinia

Tee näin

5 min
{
AKTIIVINEN5 min
PASSIIVINEN

Nypi rosmariinin neulaset cocktailravistimeen (shakeriin) tai puhtaaseen, kannelliseen lasipurkkiin.

Lisää viski, sitruunamehu, vaahterasiirappi ja jäitä. Ravistele voimakkaasti 15 sekuntia.

Annostele jäitä laseihin. Siivilöi päälle viski-rosmariiniseos.

Pidennä juomat tonic- tai kivennäisvedellä.

Koristele appelsiinilla ja tuoreella rosmariinilla. 

MITÄ PIDIT?
4