Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
5 ajatusta ruoasta

Kiira Korpi nipistää kiireessä kokkauksesta, mutta asettelee ruoan aina kauniisti lautaselle ‒ ”Voin elää viikon valmisruoilla”

Taitoluistelijana menestynyt Kiira Korpi ei ole erityisen kova ruoanlaittaja, mutta hänellä on hihassa yksi kokkaustaito, jonka muutkin ovat huomanneet. Lue Kiiran viisi ajatusta ruoasta.

1. Nautinto löytyi suurkaupungeista

Suhteeni ruokaan on kiemurainen. Urheilu-urani aikana ruoka oli polttoainetta, joka auttoi jaksamaan, mutta samaan aikaan syömistä piti rajoittaa. Pelkäsin painonnousua. Hyvä puoli oli, että tuolloin terveellinen ruoka tuli tutuksi ja esimerkiksi kasvikset jäivät pysyvästi ruokavaliooni. Kilpauran päätyttyä asuin New Yorkissa ja Milanossa. Ruoan nautinnollinen puoli löytyi suurkaupunkien ihanista ravintoloista ja kahviloista. Terapian myötä ruokasuhteeni on parantunut, mutta se ei edelleenkään ole täysin mutkaton.

2. Lippu liehuu eineksille

En ole erityisen kova ruoanlaittaja. Tykkään yksinkertaisista perusruoista, kuten siskonmakkarakeitosta, tonnikalapastasta ja lohikiusauksesta, sekä erilaisista salaateista. Kiireessä ruoanlaitto on ensimmäinen asia, josta nipistän aikaa. Voin hyvin elää viikon valmisruoilla.

”Pidän itseäni enemmän ruoan lämmittäjänä kuin valmistajana.”

3. Mestarikeittäjä

Olen tosi hyvä keittämään pastan juuri oikean kypsyiseksi. Muutkin ovat huomanneet taitoni, sillä olen saanut siitä paljon kehuja. Otan kellosta aikaa ja seuraan pastan kypsyystasoa tiuhaan maistelemalla. Lisään pastaan aina oliiviöljyä ja suolaa, ja voisin syödä sitä jopa sellaisenaan ilman kastiketta.

Tonnikalapasta
Tonnikalapasta on yksi Kiiran suosikkiruoista. Tämä yrteillä ja fetalla maustettu fiinimpi tonnikalapasta sopii niin arkeen kuin juhlaan.

4. Kuppi kofeiinitonta

Käytetyin kodinkoneeni on Smegin vaaleanvihreä vedenkeitin. Kahvia juon vain kupin päivässä, teetä kuluu enemmän. Tykkään fiilistellä eri teelaatuja ja valitsen usein kofeiinittoman. Rooibos on yksi suosikeistani.

5. Pureskelu kunniaan

Yksinkertaisenkin ruoan saa maistumaan hyvältä, kun malttaa pysähtyä sen ääreen. Vaikka söisin yksin, asettelen ruoan kauniisti lautaselle. Syön rauhassa istuen ja pureskelen kunnolla. Siten maut maistaa paremmin. Pureskelu on hyväksi myös ruoansulatukselle.

Kiira Korpi

34-vuotiaan valmentajan ja puhujan tarinallinen runoteos Hyppää vaan! (Otava) ilmestyi maaliskuussa. Kilpauransa päättänyt taitoluistelija asuu Kauniaisissa Pika-koiransa kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt