Kotivinkki

Fiinimpi tonnikalapasta – tällä ohjeella taiot purkkitonnikalasta ja pastasta astetta ylellisemmän makunautinnon

15 min
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen
Fiinimpi tonnikalapasta sopii niin arkeen kuin juhlaankin. Valkoviini, tuoreet yrtit ja päälle murusteltu feta kohottavat purkkitonnikalasta loihditun pikapastan aivan uudelle tasolle.
4.5
0
Kuvat Timo Pyykkö


Ainekset (4 annosta)

  • 1banaanisalottisipuli
  • 2 prktonnikalaa öljyssä
  • 1 dlkuivaa valkoviiniä
  • 2 dlkermaa
  • ¾ tlsuolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • 2 rkltilliä hienonnettuna
  • 2 rklminttua hienonnettuna
  • 10retiisiä
  • 200 gpakasteherneitä sulatettuina

Lisäksi

  • 400 gpastaa (esim. gnocchi)
  • 100 gfetajuustoa
Tulosta

Fiinimpi tonnikalapasta valmistetaan näin:

  1. Hienonna sipuli. Valuta tonnikalapurkeista ylimääräinen öljy pois. Lusikoi tonnikalat ja sipuli kuumalle paistinpannulle ja kääntele pari minuuttia. Kaada valkoviini ja kerma pannulle. Keitä kokoon noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta huolellisesti ja kaada pasta takaisin kattilaan.
  3. Hienonna yrtit. Leikkaa retiisit ohuiksi viipaleiksi. Lisää tonnikalakastike, yrtit, retiisit ja herneet kattilaan pastan joukkoon ja kääntele niin, että maut sekoittuvat. Murusta feta joukkoon.
MITÄ PIDIT?
4.5
Kommentoi »