Fiinimpi tonnikalapasta – tällä ohjeella taiot purkkitonnikalasta ja pastasta astetta ylellisemmän makunautinnon
15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
Fiinimpi tonnikalapasta sopii niin arkeen kuin juhlaankin. Valkoviini, tuoreet yrtit ja päälle murusteltu feta kohottavat purkkitonnikalasta loihditun pikapastan aivan uudelle tasolle.
4.2
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 30.3.2020

Fiinimpi tonnikalapasta – tällä ohjeella taiot purkkitonnikalasta ja pastasta astetta ylellisemmän makunautinnon
Ainekset (4 annosta)
- 1banaanisalottisipuli
- 2 prktonnikalaa öljyssä
- 1 dlkuivaa valkoviiniä
- 2 dlkermaa
- ¾ tlsuolaa
- ¼ tl mustapippuria
- 2 rkltilliä hienonnettuna
- 2 rklminttua hienonnettuna
- 10retiisiä
- 200 gpakasteherneitä sulatettuina
Lisäksi
- 400 gpastaa (esim. gnocchi)
- 100 gfetajuustoa
Fiinimpi tonnikalapasta valmistetaan näin:
- Hienonna sipuli. Valuta tonnikalapurkeista ylimääräinen öljy pois. Lusikoi tonnikalat ja sipuli kuumalle paistinpannulle ja kääntele pari minuuttia. Kaada valkoviini ja kerma pannulle. Keitä kokoon noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta huolellisesti ja kaada pasta takaisin kattilaan.
- Hienonna yrtit. Leikkaa retiisit ohuiksi viipaleiksi. Lisää tonnikalakastike, yrtit, retiisit ja herneet kattilaan pastan joukkoon ja kääntele niin, että maut sekoittuvat. Murusta feta joukkoon.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
4.23