


Fiinimpi tonnikalapasta – tällä ohjeella taiot purkkitonnikalasta ja pastasta astetta ylellisemmän makunautinnon
15 min
Fiinimpi tonnikalapasta sopii niin arkeen kuin juhlaankin. Valkoviini, tuoreet yrtit ja päälle murusteltu feta kohottavat purkkitonnikalasta loihditun pikapastan aivan uudelle tasolle.
Reseptin ainekset
4 annosta
1
banaanisalottisipuli
2 prk
tonnikalaa öljyssä
1 dl
kuivaa valkoviiniä
2 dl
kermaa
¾ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
2 rkl
tilliä hienonnettuna
2 rkl
minttua hienonnettuna
10
retiisiä
200 g
pakasteherneitä sulatettuina
Lisäksi
400 g
pastaa (esim. gnocchi)
100 g
fetajuustoa
Fiinimpi tonnikalapasta valmistetaan näin:
- Hienonna sipuli. Valuta tonnikalapurkeista ylimääräinen öljy pois. Lusikoi tonnikalat ja sipuli kuumalle paistinpannulle ja kääntele pari minuuttia. Kaada valkoviini ja kerma pannulle. Keitä kokoon noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta huolellisesti ja kaada pasta takaisin kattilaan.
- Hienonna yrtit. Leikkaa retiisit ohuiksi viipaleiksi. Lisää tonnikalakastike, yrtit, retiisit ja herneet kattilaan pastan joukkoon ja kääntele niin, että maut sekoittuvat. Murusta feta joukkoon.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat