
Jotain kevyempää kahvin kanssa? Banaani-suklaakeksit, raejuusto-kinkkupiikakka ja muut herkut, joissa on vähemmän kaikkea paitsi makua
Upota kekseihin banaania, vaihda tiikerikakun voi öljyyn ja kevennä kinkkupiirakka raejuustolla ja kasviksilla. Maku ei kärsi, vaikka kermaa ja sokeria on vähemmän. Nappaa talteen nämä fiksusti kevennetyt suolaiset ja makeat reseptit.
Nopeat ja herkulliset banaani-suklaakeksit
Kevyemmissä suklaahippukekseissä on vain vähän rasvaa, mutta paljon hedelmää. Banaanipohjaiset kauraiset keksit paistuvat uunissa pehmeän mureiksi.

Klassikkokakku omenasoseesta ja rypsiöljystä
Kevyemmän tiikerikakun taikinaan vaahdotetaan ensin munat ja sokeri. Omenasose ja öljy takaavat sen, että kakusta tulee ihanan mehevä.

Kinkun kaveriksi reilusti kasviksia ja purkillinen raejuustoa
Kinkkupiirakan terveellisempi versio on täytetty kinkun lisäksi lehtikaalilla, kevätsipulilla ja suippopaprikalla. Kerman ja juustoraasteen sijaan piirakka on hyydytetty raejuusto-munamaidolla.

Vähäsokerinen herkku välipalaksi tai jälkkäriksi
Terveellisempi mustikkapiirakka maistuu vaikka välipalaksi! Tämä piirakkapohja pyöräytetään ilman sokeria, vehnää tai rasvaa. Päällisen makea muruseos antaa piirakalle lisää tekstuuria ja makua, jolloin piirakka maistuu myös jälkiruokana.
