Kasvikäytäviä kekseliäästi
Piha ja puutarha
Kasvikäytäviä kekseliäästi
Voit toteuttaa kasvikäytävän monella tavalla. Käytä materiaaleja, joita on helposti saatavilla. Istuta kasveja, jotka sopivat makuusi ja pihaasi.
Julkaistu 10.12.2013
Viherpiha

1. Kukkiva kasvikäytävä kärhöistä

Leikittele kärhölajikkeilla, jotka kukkivat eri aikaan. Esimerkiksi alppikärhöt kukkivat alkukesästä, kun taas isokukkaiset kärhöt puhkeavat kukkaan loppukesästä. Monet isokukkaiset kärhöt ovat suhteellisen pienikasvuisia, joten ne sopivat hyvin köynnöstämään kookkaampien alppikärhöjen lomaan. Kokeile myös viinikärhölajikkeita yksin tai yhdessä tiukukärhöjen kanssa. Näin saat rehevyyttä ja runsasta kukintaa pitkin kesää.

2. Kaarikäytävä raudoitusverkosta

Jos sinulle on jäänyt rakentamisen jäljiltä ylimääräisiä raudoitusverkkoja, saat niistä kaarikäytävän kätevästi. Taivuta verkot sopivaan muotoon ja kiinnitä yhteen. Ankkuroi verkot maahan, jotta käytävästä tulee tukeva. Sitten on vuorossa hauskin tehtävä. Valitse kasvit käytävän verhoksi. Tämän kaarikäytävän omistaja pitää kurpitsoista. Mikä on sinun suosikkiköynnöksesi?

3. Kasvikäytävä puunrangoista

Kekseliäs käyttää kasvikäytävien rakentamisessa hyödyksi myös puunrankoja tai heinäseipäitä. Englannissa näkee kuorimattomista puunrangoista tehtyjä rakennelmia, kun tavoitellaan cottage gardenin eli mökkipuutarhan huoletonta ja luonnonläheistä tyyliä. Tämä tyyli soveltuu meillekin, eikä meiltä puutavara lopu. Muista kuitenkin, että käsittelemättömästä puusta tehdyt rakennelmat eivät ole yhtä pitkäikäisiä kuin kestopuiset.

Lue lisää

Kommentoi »