Maku

Kantarelli

Kantarelli

Kaunis keltainen kantarelli (tai kanttarelli) on monen suosikkisieni, ja eritoten maukas ruokasieni.
Teksti Marita Joutjärvi
Kuvat Mika Haaranen
Mainos
  • Lakki on keltuaisenkeltainen, nuorena laakea ja puolipallomainen, vanhemmiten poimuinen ja suppilomainen. Jalka tyvestä suippo, helttojen sijasta lakin alapinnalla lakinvärisiä, haaraisen johteisia poimuja.
  • Esiintyy kesäkuun lopusta jopa lokakuuhun asti paikkauskollisesti lehdoissa ja tuoreissa sekametsissä Etelä- ja Keski-Suomessa yleisesti, pohjoisessa harvemmin.
  • Malto on kiinteää ja vaaleaa, tuoksu on raikas, hieman aprikoosinen. Loistava ruokasieni, parhaimmillaan tuoreena, sopii myös etikkasäilöttäväksi, pakastettavaksi (sitkistyy hieman) ja kuivattavaksi.
Julkaistu: 9.8.2010
Katso myös nämä