Maku

Kantarelli – lue vinkit tunnistukseen ja käyttöön!

Kantarelli – lue vinkit tunnistukseen ja käyttöön!
Kaunis keltainen kantarelli eli keltavahvero on monen suosikkisieni, ja eritoten maukas ruokasieni. Poimi vinkit kantarellin tunnistamiseen ja ideat rakastetun metsäsienen käyttöön.
Julkaistu: 9.8.2010

Näin tunnistat kantarellin:

  • Lakki on keltuaisenkeltainen, nuorena laakea ja puolipallomainen, vanhemmiten poimuinen ja suppilomainen. Jalka tyvestä suippo, helttojen sijasta lakin alapinnalla lakinvärisiä, haaraisen johteisia poimuja.
  • Esiintyy kesäkuun lopusta jopa lokakuuhun asti paikkauskollisesti lehdoissa ja tuoreissa sekametsissä Etelä- ja Keski-Suomessa yleisesti, pohjoisessa harvemmin. Paras poiminta-aika on heinäkuusta syyskuuhun.
  • Malto on kiinteää ja vaaleaa, tuoksu on raikas, hieman aprikoosinen.

Näin käytät kantarellia:

Juustoinen kesäkurpitsa-kantarellilasagne lämmittää vatsaa ja mieltä.
Muheva sieni-sipulikeitto vain paranee uudelleen lämmitettäessä. Reseptiin voit käyttää kantarelleja tai suppilovahveroita.
Viking Linen vuoropäällikön Jaana Reenin sienirisoton makua ryydittää raikas fenkoli-omenasalaatti.
Tätä kantarellikeittoa maustaa kookos! Yllättävä yhdistelmä maistuu ihanalta.
Pekonilla mehevöitetty kantarelligalette leivotaan rennolla otteella.

Muokattu 27. heinäkuuta 2022 klo 11.15: Lisätty kuvia ja linkkejä resepteihin.

Kommentoi »