Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Maukas ruokasieni

Kantarelli – kurkkaa vinkit tunnistukseen ja käyttöön & nappaa parhaat reseptit

Kantarelli eli keltavahvero on monen suosikkisieni. Soma keltainen väri, hyvä maku ja helppokäyttöisyys ovat sen suosion salaisuus. Poimi vinkit kantarellin tunnistamiseen ja ideat rakastetun metsäsienen käyttöön.

9.8.2010 | Päivitetty 8.8.2024

Kantarellin tunnistaminen

  • Kantarellin lakki on keltuaisenkeltainen, nuorena laakea ja puolipallomainen, vanhemmiten poimuinen ja suppilomainen. Jalka tyvestä suippo, helttojen sijasta lakin alapinnalla lakinvärisiä, haaraisen johteisia poimuja.
  • Kantarellia esiintyy kesäkuun lopusta jopa lokakuuhun asti paikkauskollisesti lehdoissa ja tuoreissa sekametsissä Etelä- ja Keski-Suomessa yleisesti, pohjoisessa harvemmin. Kantarellin paras poiminta-aika on heinäkuusta syyskuuhun.
  • Malto on kiinteää ja vaaleaa, tuoksu on raikas, hieman aprikoosinen.
Kantarellien puhdistusta

Kantarellin käyttö

  • Kantarelli on loistava ruokasieni. Parhaimmillaan se on tuoreena, mutta sopii myös etikkasäilöttäväksi, pakastettavaksi (sitkistyy hieman) ja kuivattavaksi.
  • Kantarelli on parhaimmillaan tuoreeltaan paistettuna keitoissa, muhennoksissa, piirakoissa, pastoissa ja risotoissa.
  • Jos sato on iso, voi osan pakastaa omassa liemessä tai tehdä etikkasäilykkeiksi.
Kesäkurpitsa-kantarellilasagnea
Juustoinen kesäkurpitsa-kantarellilasagne lämmittää vatsaa ja mieltä.
Kantarelligalette
Pekonilla mehevöitetty kantarelligalette leivotaan rennolla otteella.

Muokattu 27.7.2022 klo 11.15 ja 8.8.2024 klo 13.22: Lisätty kuvia ja linkkejä resepteihin.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt