Maku

Kantarelli – lue vinkit tunnistukseen ja käyttöön!

Kantarelli – lue vinkit tunnistukseen ja käyttöön!
Kaunis keltainen kantarelli eli keltavahvero on monen suosikkisieni, ja eritoten maukas ruokasieni. Poimi vinkit kantarellin tunnistamiseen ja ideat rakastetun metsäsienen käyttöön.
Julkaistu 9.8.2010

Näin tunnistat kantarellin:

  • Lakki on keltuaisenkeltainen, nuorena laakea ja puolipallomainen, vanhemmiten poimuinen ja suppilomainen. Jalka tyvestä suippo, helttojen sijasta lakin alapinnalla lakinvärisiä, haaraisen johteisia poimuja.
  • Esiintyy kesäkuun lopusta jopa lokakuuhun asti paikkauskollisesti lehdoissa ja tuoreissa sekametsissä Etelä- ja Keski-Suomessa yleisesti, pohjoisessa harvemmin. Paras poiminta-aika on heinäkuusta syyskuuhun.
  • Malto on kiinteää ja vaaleaa, tuoksu on raikas, hieman aprikoosinen.

Näin käytät kantarellia:

Juustoinen kesäkurpitsa-kantarellilasagne lämmittää vatsaa ja mieltä.
Muheva sieni-sipulikeitto vain paranee uudelleen lämmitettäessä. Reseptiin voit käyttää kantarelleja tai suppilovahveroita.
Viking Linen vuoropäällikön Jaana Reenin sienirisoton makua ryydittää raikas fenkoli-omenasalaatti.
Tätä kantarellikeittoa maustaa kookos! Yllättävä yhdistelmä maistuu ihanalta.
Pekonilla mehevöitetty kantarelligalette leivotaan rennolla otteella.

Muokattu 27. heinäkuuta 2022 klo 11.15: Lisätty kuvia ja linkkejä resepteihin.

Kommentoi »