”Syön vain asioita, jotka mummonikin tunnistaisi ruoaksi” – Maustetytöt-yhtyeen Kaisa Karjalaisen lautasella on joka päivä munakokkelia
5 ajatusta ruoasta
”Syön vain asioita, jotka mummonikin tunnistaisi ruoaksi” – Maustetytöt-yhtyeen Kaisa Karjalaisen lautasella on joka päivä munakokkelia
Muusikko karttaa prosessoitua ruokaa mutta turvautuu kiertueilla säilykkeisiin. Lue Kaisa Karjalaisen viisi ajatusta ruoasta.

1. Mitä mummo söisi?

Inhoan prosessoitua ruokaa ja korvikkeita. Kasvoin maaseudulla ja totuin syömään riistaa, itse pyydettyä kalaa, lähimetsän sieniä ja takapihan marjoja. Lapsena en osannut arvostaa sitä. Nykyäänkin syön vain asioita, jotka mummonikin olisi tunnistanut ruoaksi. Eläinkunnan tuotteet pyrin ostamaan aina luomuna.

2. Munakokkeli päivässä

Tykkään laittaa ruokaa, mutta usein elämä on liian kiireistä millekään erikoiselle. Kerran päivässä syön munakokkelia. Paistan munat runsaassa voissa ja jätän puoliraa’aksi. Toinen nopeasti valmistuva raaka-aine on jauheliha. Teen siitä pullia, pihvejä tai kastiketta tai paistan sellaisenaan pannulla kasvisten kanssa. Kaikenlaisia kaaleja tulee myös syötyä paljon. Vaihtelen lajikkeita sen perusteella, mikä kyllästyttää kulloinkin vähiten.

”Mausteita en juuri kaipaa, sillä haluan maistaa raaka-aineiden aidot maut.”

Osaatko tehdä täydellisen pehmeän munakokkelin? Nappaa vinkit täältä.

3. Hätävara purkissa

Kiertueilla minulla on huono tapa laittaa nukkuminen syömisen edelle. Hotellin aamupala jää siksi usein väliin ja saatan mennä tummalla suklaalla ja pähkinöillä iltaan asti. Kuljetan mukanani aina myös tonnikalapurkkia. Johonkin rehuun yhdistettynä se on melkein ateria. Keikkapaikoilla saa onneksi nykyään hyvää, ravitsevaa ruokaa, eikä mitään pubiruokaa.

4. Kahvikiksit

Olen laadukkaiden kahvien ystävä mutta myös kofeiiniaddikti. Pakon edessä valitsen mieluummin huonon kahvin kuin kahvittomuuden. Pidän vaaleasta paahdosta, sillä tumma peittää kaikki maut alleen. Juon kahvini aina mustana.

5. Ex-fani

Kun neljä vuotta sitten teimme siskoni Annan kanssa Maustetyttöjen ekaa levyä, söimme studiossa pelkkää einesmaksalaatikkoa, yhteensä 41 rasiallista. Jälkikäteen ajateltuna hieman hölmö idea sai alkunsa, kun mietimme helppoa evästä studiolle. En ole syönyt maksalaatikkoa sen jälkeen kertaakaan.

Kaisa Karjalainen

29-vuotias Maustetytöt-yhtyeen laulaja ja kosketinsoittaja asuu vuoroin Helsingissä ja Tampereella.

Kommentoi »