Ideoita parvekkeen sisustamiseen
Sisustus
Ideoita parvekkeen sisustamiseen
Parvekkeen sisustus ei ole tilan koosta kiinni. Pienenkin parvekkeen saa houkuttelevaksi sopivilla kasveilla ja kalusteilla.
27.6.2014
 |
Viherpiha
Parvekkeella voi sekä rentoutua että kasvattaa taimia. Ruukutuspöydän alla olevaan vetolaatikkoon saa multapussit kätevästi piiloon.
Korituoli houkuttelee rentoutumaan. Tuoli ja matto ovat säänkestävää materiaalia.
Muovikalusteet ovat nykyään kauniita ja trendikkäitä – ja mukavan helppohoitoisia.
Tuoreilta yrteiltä tuoksuva keittiöpuutarha syntyy pieneenkin tilaan.
Kasvien ja kalusteiden yhtenäinen väri antaa parvekkeelle harmonisen ja levollisen ilmeen.
Kalusteille uusi ilme. Pihapenkki on päätynyt kahvittelupöydäksi ja puiset kukkalaatikot puolestaan tuunattu rennoksi istuimeksi.
Parvekkeellakin voi nauttia virkistävästä veden solinasta. Vettä kierrättää metalliruukun sisälle piilotettu pieni pumppu.

Mehiruusukkeet, syylä- ja pallerokaktus sekä kirjotähti pärjäävät vähällä hoidolla. Kantolaatikossa ne on kuitenkin helppo napata mukaan vaikkapa mökkilomalle.

Minikasvihuone sopii parvekkeelle ja aurinkoiselle ikkunalaudalle. Se on kätevä esimerkiksi taimien sekä salvian ja muiden arkojen yrttien kasvatukseen. Muista avata kansi kuumina päivinä ja huolehtia kastelusta.
Perunoiden idätys onnistuu yhtä lailla munakennoissa kuin elektroniikkalaitteiden pakkaussuojissakin. Idut kehittyvät parissa viikossa, kun pidät perunoita valoisassa paikassa.
Hempeät miniruusut ja kameliat tuovat väriä keväiselle parvekkeelle. Miniruusut availevat kukkanuppujaan aina syksyyn saakka. Etualalla aromaattinen vahamyrtti ’Snowflake’.
Aurinkoisella parvekkeella viihtyvä eksoottinen itulehti ’Spider’ ansaitsee näkyvän paikan. Jakkaran alapuolella viheriöi suloinen lankaköynnös.

Lue lisää:

Kommentoi »