12 sisustusideaa pihalle & parvekkeelle
Sisustus
12 sisustusideaa pihalle & parvekkeelle
Nyt on aika aloittaa parvekkeen, terassin ja pihan sisustaminen. Kalusteiden ei aina tarvitse olla keskenään samanlaisia tai ulkokäyttöön hankittuja.

1. Viihtyisä oleskeluryhmä

Luo unelmiesi oleskeluryhmä. Jos rakastat nuotion räiskettä, rakenna terassin keskelle tulisija. Tämän oleskeluryhmän juju on kiinteä kalustus, joka kätkee sisälleen myös säilytystilaa. Valitse väriteema tekstiileille ja muille somisteille. Sininen toimii aina!

2. Sommittele kasveja

Tunnelmasta tulee intensiivisempi ja hallitumpi, kun kokoat parvekkeen tai terassin kasvit näyttäväksi ryhmäksi. Yhdistä erikorkuisia ja eri materiaaleista olevia istutusastioita ja täytä ne tuoksuvilla yrteillä ja esimerkiksi kaislakimpulla.

3. Korillinen kukkia

Jos et ole viherpeukalo, mutta haluat silti koristella parvekkeesi amppelilla, kokeile leikkokukkia. Laita amppelin sisälle kulhollinen vettä ja sommittele siihen runsas kimppu kesän kauneimmista kukista.

4. Rakenna teema

Pienikin parveke piristyy, kun sen somistaa hauskalla teemalla. Trooppinen tikibaaritunnelma syntyy eksoottisista silkkikukista, värikkäistä tekstiileistä, säänkestävälle Viscom-levylle painetusta kuvatulosteesta ja hauskasta bambusälepaneloinnista.

5. Eriparit yhteen

Puutarhakalusteiden ei tarvitse olla keskenään samanlaisia. Yhdistele rohkeasti romanttista rottinkia ja värikkäästi maalattua metallia. Luonnonvärin seuraksi sopii pirteä piristesävy. Hanki sellaisia kalusteita, joita voit käyttää sekä sisällä että ulkona.

6. Sisusta ympäristö

Jos terassisi reunalla on yksi puu tai parvekkeen kaiteessa on jännittävät muodot, hyödynnä ne somistuksessa. Ripusta puuhun erilaisia lyhtyjä ja kiedo kaiteen ympäri kaunis valosarja. Riippukeinu sopii hyvin myös parvekkeelle, mikäli rakenteet kestävät sen ripustuksen.

7. Kangas luo tunnelmaa

Ulkona sisustaminen voi olla myös hetkellistä, vaikkapa värikäs piknikki nurmikolla lastenjuhlien kunniaksi. Aseta kangasliinojen alle kerniä, jos et halua että tekstiilit kostuvat. Asettele kankaille värikkäitä tyynyjä ja muita somisteita.

8. Säilytä tyylillä

Kevyt metallihyllykkö sopii hyvin parvekkeen nurkkaan ja antaa lasku- ja säilytystilaa vihertarvikkeille. Jos parvekkeellasi on vapaata seinätilaa, tee hauskat cityviljelijän taulut vanhoista kehyksistä, liitutaulumaalista ja vanerilevystä.

9. Tikkaat hyllyksi

Vanhat patinoituneet tikapuut ovat pienen terassin ja parvekkeen monitoimikaluste. Asettele tikkaile erikokoisia ja -värisiä kukkaruukkuja. Lempikirjat ja kahvimukitkin mahtuvat hyvin joukkoon. Korkealla tikashyllyllä voit hyvin peittää myös parvekkeesi epäesteettiset kohdat.

10. Tuolista kukkapöytä

Parveke- tai pihakalusteen ei aina tarvitse olla siihen tarkoitukseen hankittu. Katoksen alla pinnatuolistakin saa soman kukkapöydän. Pue ruukun tai vaasin päälle kaunis paperipussi, jos haluat rennon asetelman.

11. Mekosta tyyny

Hellemekosta syntyy käden käänteessä tuubityyny, jonka voi ottaa yhtä nopeasti takaisin käyttöön. Työnnä hihattoman hellemekon sisään vanua tai esimerkiksi vanha täkki. Sulje päät kankaaseen sointuvalla narulla tai vaikka nahkaremmeillä.

12. Räsymatosta tuolinpäällinen

Vanha kansituoli sai uuden ilmeen vanhasta kapeasta räsymatosta, joka sattui olemaan juuri sopivan levyinen. Jos et löydä sopivan levyistä mattoa, voi leikata maton mittaan. Muista huolitella leikkauspinta vahvalla siksakilla tai päärmeellä, jottei matto lähde purkautumaan.

Lue lisää:

1 kommentti