
”Aivan mielettömän, järjettömän hyvää” – 3 × superherkullinen halloumiresepti
Valitsimme kolme erinomaista reseptiä suolaisesta suosikkijuustosta. Hauduta halloumia tomaattisessa linssipaistoksessa, leivo juustoinen kaalipiirakka tai pyöräytä halloumin kaveriksi kullankeltainen pasta.
1. Hauduttaen hyvä tulee
Mitä saadaan, kun yhdistetään halloumia, oliiveja, paprikaa, tomaatteja ja linssejä? No tietysti supermaukas paprika-halloumipaistos, joka valmistuu näppärästi. Kevyesti paahtunut juusto on täydellinen makupari tomaattiselle lämmittävälle syysruoalle. "Tosi herkullista. Mieheni piti tästä erityisesti. Tein tämän kylläkin hellalla kannellisessa paistokasarissa, en uunissa. Tuli nopeammin", lukijamme vinkkaa.

2. Muheva ja mehevä piirakka
Jos mielesi tekee kasvispiirakkaa, mutta kaipaat vaihtelua perinteiselle feta-pinaattipiirakalle, kokeile halloumi-kaalipiirakkaa. Halloumi raastetaan täytteeseen yhdessä keräkaalin, mintun ja hunajan kanssa. "Aivan mielettömän, järjettömän hyvää!! Todella herkku...jääköhän vieraille mitään", pohtii lukijamme. Tarina ei kuitenkaan kerro, jäivätkö vieraat nälkäiseksi vai eivät!

3. Kullankeltainen sitruunainen pasta
Pastapäivä kruunataan rapeaksi paistetuilla halloumikuutioilla ja hapokkaalla sitruunalla maustetulla pastalla. Vain 20 minuutissa syntyvä halloumipasta hurmaa ranskankermalla ja parmesaanilla mehevöitetyllä kastikkeella. Pastan kaunis väri ja hienostunut maku saadaan ripauksesta sahramia. Jos haluat pisteen ii:n päälle, pastan pinnalle kannattaa ripotella rouskuvia manteleita tai pähkinöitä.
