


Halloumipasta – kirpeä sitruuna ja suolainen juusto yhdistyvät kullankeltaiseksi makujen sinfoniaksi
20 min
Halloumipasta valmistuu simppeleistä aineksista ja maistuu, ah, niin ihanalta! Kirpeä sitruuna ja suolainen juusto ovat vastustamaton pari. Ylellisen säväyksen ja upean värin pastaan saat, kun ripautat siihen hyppyselllisen sahramia.
Reseptin ainekset
4 annosta
400 g
spagettia
1
banaanisalottisipuli
2
valkosipulinkynttä
2 rkl
voita
150 g
ranskankermaa
¾ dl
pastan keitinvettä
1 dl
parmesaania raastettuna
2 tl
sitruunan kuoriraastetta (luomu)
¾ dl
sitruunan mehua
1 rkl
kasvisfondia
2 tl
hunajaa
½ tl
suolaa
⅓ tl
chilijauhetta
⅓ ps
sahramia (à 0,5 g)
Lisäksi
200 g
halloumia
1 dl
kuorellisia manteleita
retiisinversoja
Halloumipasta valmistuu näin:
- Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Tee kastike pastan kiehuessa.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit voissa pannulla.
- Lisää ranskankerma, pastan keitinvettä, parmesaaniraaste, sitruunan kuoriraaste, sitruunamehu ja fondi. Keitä pari minuuttia.
- Lisää hunaja ja mausteet. Sekoita kastike valutettuun spagettiin.
- Leikkaa halloumi kuutioiksi. Paista juustokuutiot öljyssä pannulla kauniin ruskeiksi. Tarjoa spagetti halloumikuutioiden, manteleiden ja retiisinversojen kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat