Kotivinkki

Halloumipasta – kirpeä sitruuna ja suolainen juusto yhdistyvät kullankeltaiseksi makujen sinfoniaksi

20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
Halloumipasta valmistuu simppeleistä aineksista ja maistuu, ah, niin ihanalta! Kirpeä sitruuna ja suolainen juusto ovat vastustamaton pari. Ylellisen säväyksen ja upean värin pastaan saat, kun ripautat siihen hyppyselllisen sahramia.
KA
3.9
0
Julkaistu: 22.1.2021


Ainekset (4 annosta)

  • 400 gspagettia
  • 1banaanisalottisipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • 2 rklvoita
  • 150 granskankermaa
  • ¾ dl pastan keitinvettä
  • 1 dlparmesaania raastettuna
  • 2 tl sitruunan kuoriraastetta (luomu)
  • ¾ dl sitruunan mehua
  • 1 rklkasvisfondia
  • 2 tlhunajaa
  • ½ tlsuolaa
  • ⅓ tl chilijauhetta
  • ⅓ ps sahramia (à 0,5 g)

Lisäksi

  • 200 ghalloumia
  • 1 dlkuorellisia manteleita
  • retiisinversoja
Tulosta

Halloumipasta valmistuu näin:

  1. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Tee kastike pastan kiehuessa.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit voissa pannulla.
  3. Lisää ranskankerma, pastan keitinvettä, parmesaaniraaste, sitruunan kuoriraaste, sitruunamehu ja fondi. Keitä pari minuuttia.
  4. Lisää hunaja ja mausteet. Sekoita kastike valutettuun spagettiin.
  5. Leikkaa halloumi kuutioiksi. Paista juustokuutiot öljyssä pannulla kauniin ruskeiksi. Tarjoa spagetti halloumikuutioiden, manteleiden ja retiisinversojen kanssa.
Kommentoi »