


Halloumi meni viuhkaksi! Rapea paprika-halloumipaistos saa lisää ruokaisuutta linsseistä
55 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 35 min
Hasselbackan perunoiden tyyliin leikattu, paahtunut halloumijuusto on herkkua linssien päällä. Paprika-halloumipaistos valmistuu vuokaan 20 minuutissa, jonka jälkeen uuni hoitaa loput!
Reseptin ainekset
4 annosta
2
punaista paprikaa
1 pkt (380/230 g)
vihreitä linssejä (säilyke)
2
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
1
mieto punainen chili
1
sitruunan kuori
400 g
tomaattimurskaa
1 rkl
oliiviöljyä
1 tl
basilikaa
1 tl
sokeria
½ tl
suolaa
2 pkt (à 200 g)
halloumijuustoa
100 g
vihreitä kivettömiä oliiveja
Viimeistely
lehtipersiljaa
Paprika-halloumipaistos valmistuu näin:
- Huuhtele ja halkaise paprikat. Poista siemenkota ja leikkaa paprikat reiluiksi paloiksi. Huuhtele ja valuta linssit.
- Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Halkaise chili, poista siemenet ja kalvot, hienonna. Laita paprikat, linssit ja salottisipulit uunivuokaan.
- Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori. Sekoita tomaattimurska, chili, valkosipuli ja sitruunankuoriraaste. Lisää oliiviöljy, basilika, sokeri ja suola.
- Kaada seos uunivuokaan ja sekoita paprikat ja linssit kastikkeeseen. Paista 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
- Leikkaa halloumipalat puoliksi. Leikkaa palat viipaleiksi siten, että viipaleet jäävät alareunasta kiinni toisiinsa. Nosta palat paprikapaistoksen päälle. Lisää oliivit. Jatka paistamista vielä 15 minuuttia, kunnes halloumi on ruskistunut kauniisti. Viimeistele paistos lehtipersiljalla tai basilikalla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat