Maku

Halloumi meni viuhkaksi! Rapea paprika-halloumipaistos saa lisää ruokaisuutta linsseistä

55 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
35 min
Hasselbackan perunoiden tyyliin leikattu, paahtunut halloumijuusto on herkkua linssien päällä. Paprika-halloumipaistos valmistuu vuokaan 20 minuutissa, jonka jälkeen uuni hoitaa loput!
GL
MU
0
1
Julkaistu 11.10.2021


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 2punaista paprikaa
  • 1 pkt (380/230 g) vihreitä linssejä (säilyke)
  • 2salottisipulia
  • 2valkosipulinkynttä
  • 1mieto punainen chili
  • 1sitruunan kuori
  • 400 gtomaattimurskaa
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1 tlbasilikaa
  • 1 tlsokeria
  • ½ tl suolaa
  • 2 pkt (à 200 g) halloumijuustoa
  • 100 gvihreitä kivettömiä oliiveja

Viimeistely

  • lehtipersiljaa
Tulosta

Paprika-halloumipaistos valmistuu näin:

  1. Huuhtele ja halkaise paprikat. Poista siemenkota ja leikkaa paprikat reiluiksi paloiksi. Huuhtele ja valuta linssit.
  2. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Halkaise chili, poista siemenet ja kalvot, hienonna. Laita paprikat, linssit ja salottisipulit uunivuokaan.
  3. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori. Sekoita tomaattimurska, chili, valkosipuli ja sitruunankuoriraaste. Lisää oliiviöljy, basilika, sokeri ja suola.
  4. Kaada seos uunivuokaan ja sekoita paprikat ja linssit kastikkeeseen. Paista 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
  5. Leikkaa halloumipalat puoliksi. Leikkaa palat viipaleiksi siten, että viipaleet jäävät alareunasta kiinni toisiinsa. Nosta palat paprikapaistoksen päälle. Lisää oliivit. Jatka paistamista vielä 15 minuuttia, kunnes halloumi on ruskistunut kauniisti. Viimeistele paistos lehtipersiljalla tai basilikalla.
1 kommentti