Maku

Airfryer on valloittanut kotikeittiöt – hittikoneella valmistat helposti rapeat ranskikset sekä mehevät lihat ja kalat

Airfryer on valloittanut kotikeittiöt – hittikoneella valmistat helposti rapeat ranskikset sekä mehevät lihat ja kalat
Airfryer eli kiertoilmakypsennin kypsentää ruoan tasaisesti joka puolelta. Laitteella voi valmistaa monenlaista ruokaa kasviksista kokonaiseen broileriin ja leivonnaisiin. Jutun lopusta näet listan eri raaka-aineiden kypsennyslämpötiloista ja -ajoista.
Julkaistu: 20.5.2022

Mikä airfryer?

  • Airfryerit eli kiertoilmakypsentimet ovat viime aikoina nousseet suosituiksi ruoanvalmistuslaitteiksi.
  • Kypsentäminen tapahtuu kuuman ilman avulla samalla periaatteella kuin kiertoilmauunissa, mutta huomattavasti tehokkaammin ja nopeammin.
  • Menetelmä soveltuu grillattavan, paistettavan tai paahdettavan ruoan valmistamiseen sekä lämmittämiseen. Jopa perinteisesti rasvakeittimessä kypsennettäviin ruokiin, kuten ranskanperunoihin, tulee kypsennyskorissa tasainen ja rapea pinta, mutta vähemmällä rasvalla tai jopa täysin ilman rasvaa.
  • Leipominenkin onnistuu laitteella. Kokeile esimerkiksi muffineja, mutakakkua tai donitseja sekä pizzaa ja piirakoita.
  • Lisäosilla varustelet laitteesi haluamallasi tavalla. Edistyneimpiin malleihin on saatavana esimerkiksi grillivartaita, erilaisia grillauspohjia, leivontavuokia, muffinivuokia, lisäritilöitä sekä ruoan erottajia, joiden avulla valmistuspinta-alan saa maksimoitua.
Airfryer-laitteiden valmiit ohjelmat tai automaattinen tunnistintekniikka helpottavat ruoanvalmistusta.

Valitse oikea lämpötila ja aika

Ohessa on ohjeajat airfryerilla kypsennykseen. Kypsymisaikaan vaikuttaa raaka-aineen koko. Saat tasaisen paistotuloksen, kun ravistat paistokoria, sekoitat raaka-aineita tai käännät ne kerran tai pari kypsennyksen aikana.

Airfryer-tekniikasta kiinnostuneilla on Facebook-ryhmä vinkkien ja reseptien jakamiseen. Ryhmä löytyy nimellä Airfryer vinkit ja ohjeet Suomi.

Kommentoi »