7 syytä valita pensaspuolukka
Piha ja puutarha
7 syytä valita pensaspuolukka
Pensaspuolukka on helppohoitoinen, kestävä ja runsassatoinen marjapensas puutarhaan. Se on myös kaunis maanpeitekasvi. Pensaspuolukasta on saatavilla jo useita lajikkeita.
18.10.2015
 |
Viherpiha

1.  Isot marjat

’Otson Karkki’ on satoisa ja isomarjainen luonnonkanta. Se tuottaa noin 0,5–0,6 gramman marjoja, jotka ovat lähes kaksi kertaa tavallista puolukkaa suurempia. Muita meillä tunnettuja lajikkeita ovat ’Red Candy’, Sanna’ ja ’Sussi’.

2. Runsas sato

Tutkimusten perusteella viljelty puolukka tuottaa moninkertaisen sadon metsässä kasvavaan verrattuna. Eurooppalainen puolukka onkin suosittu viljelykasvi Pohjois-Amerikassa, miksei siis meilläkin? Puolukka menestyy myös varjossa, mutta suurimman sadon se tuottaa auringossa.

3. Kaunis ympäri vuoden

Puolukan ainavihanta, tuuhea ja kiiltävä lehdistö tuo mieleen puksipuun. Plussaa myös pitkästä kukinnasta kesä–heinäkuussa.

4. Monikäyttöisyys

Puolukka sopii maanpeitekasviksi, nurmen korvikkeeksi, kivikkoon, ruukkuun, amppeliin ja viherkatolle. Istuta taimet läpäisevään, turvepitoiseen ja vähäravinteiseen maahan. Suositeltava pH on noin 5,5.

5. Kestävyys

Paras mahdollinen, I–VIII.

6. Pitkäikäisyys

Kasvusto tuottaa satoa kymmeniä vuosia.

7. Helppohoitoisuus

Voiko olla puolukkaa helpompaa marjakasvia! Pidä kuitenkin mielessä kaksi ohjetta: leikkaa kasvusto matalaksi, jos haluat kiihdyttää versontaa ja leviämistä. Poista vanhimpia versoja, kun istutuksesta on kulunut kahdeksan vuotta. Se innostaa puolukan kasvattamaan uusia, runsaasti marjovia versoja.

Lue lisää

Kommentoi »