10 juhlakattausta pääsiäiseen
Sisustus
10 juhlakattausta pääsiäiseen
Kukat, oksat, pellava, munat ja puput koristavat pääsiäisen juhlapöydän. Katso Avotakan trendikkäät ideat pääsiäiseen.
Julkaistu 16.3.2016
Avotakka

Kukat, oksat, pellava, munat ja puput koristavat pääsiäisen juhlapöydän. Vihreä ja keltainen väistyvät maanläheisten sävyjen ja pastellivärien tieltä.

Rouheat yksityiskohdat ovat nyt trendikkäitä. Kulunut puu, patinoitunut metalli, luonnonmateriaalit ja maanläheiset sävyt sopivat boheemiin kattaukseen. Pöytäkoristeita voi askarrella liimaamalla yksivärisiä höyheniä askartelukaupoista saataviin muniin. Kuva: Madam Stoltz. 
Juuri hiirenkorville puhkeamassa oleva oksa on yksinkertaisuudessaan nerokas pöytäkoriste. Sen pariksi sopivat puiset tarjoiluastiat ja maanväriset astiat. Kuva: Bloomingville.
Pellava on tämän pääsiäisen hitti. Yhdistä eri sävyjä rohkeasti yhteen. Pastelliset kaitaliinat on aseteltu poikittain, jolloin kattauksesta tulee perinteitä rikkova. Lautasliinatkin saavat nyt olla eriväriset. Kuva: Lapuan kankurit.
Raitoja saa olla moneen lähtöön. Varmista kuitenkin, että virtaviivaisuus säilyy. Raitojen kanssa kannattaa nostaa pöydälle erikokoisia ja muotoisia maljakoita ja tehdä niihin pieniä kukka-asetelmia. Vieraat ilahtuvat, jos asetat lautasliinan päälle kukkasen. Sen voi sitten siirtää veteen lähimpään maljakkoon. Kuva: Jotex.
Pääsiäispyhien aikaan on aikaa nauttia pitkistä aamupaloista, eikä romantiikkakaan ole kielletty. Mitäpä jos repäiset kaivamalla kaikkein söpöimmät astiat sekä tekstiilit esiin ja kokoat niiden avulla ruusuisen kattauksen? Kuva: Greengate.
Kyllä! Puput ja tiput kuuluvat edelleen pääsiäiseen. Kun väriskaala pysyy yhtenäisenä, eivät pääsiäissymboliikkaa sisältävät tarjoiluastiat ja koristeet näytä hullummilta. Jos lähdet perinteiseen pääsiäiseen, valitse kattaukseen yksinkertaiset, ehkäpä vielä nupuillaan olevat kukat. Kuva: Ellos.
Perinteiseen pääsiäiskattaukseen sopii ripaus rappioromantiikkaa. Pajunkissojen, tulppaanien ja munivien kukkojen seuraksi katetaan runsaasti pellavaisia tekstiilejä ja koristeelliset maljakot. Astiat saavat sitten olla melko virtaviivaiset. Kuva: Ellos.
Akvarelliteemat sisustuksessa, myös astioissa ovat muodikkaita. Pentikin Usva-sarjassa on yhdistetty valkoisia, mustia ja kuviollisia astioita tyylikkäästi. Samaan tyyliin yhdistelemällä astiat pääsevät tähdiksi, eikä muuta rekvisiittaa juuri tarvita. Iso tulppaanikimppu riittää. Kuva: Pentik.
Yksityiskohdat ratkaisevat: kokoa lautaset ja aterimet sivupöydälle ja niiden viereen veikeä pääsiäisasetelma. Metallin sävyt käyvät pääsiäiseenkin. Kuva: Lene Bjerre.
Kätevä sisustaja ripustaa pääsiäismunat roikkumaan oksaan tai laudanpätkään. Pienet teemaan sopivat ledivalaisimet tai valonauhat sopivat illalliskattaukseen. Vaikka koristeita on paljon, tunnelma pysyy harmonisena, kun pysytään yhdessä väriskaalassa. Kuva: Madam Stoltz.

Lue lisää:

Kommentoi »